Gulasz z owoców morza z szafranem Zabaglione

Gulasz z owoców morza z szafranem Zabaglione może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 63g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 1130 kalorii. Na 6,93 zł za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i odebrać bagietki tosty Szczotkowane, pomidory śliwkowe, filet z okonia morskiego i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zupa Z Owoców Morza Szafran, Owoce morza Capellini z szafranem, oraz Szafran Owoce Morza Paella.
Instrukcje
W małej misce, połączyć 1/4 szklanki wina z szafranem i odstawić do zaparzenia.
W średnim rondlu, przykryć ziemniaki wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż po prostu miękkie, o 15 protokół, następnie odcedzić. Obrać i pokroić ziemniaki o grubości 1/3 cala.
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek, aż się połysk.
Dodać ziemniaki w jednej warstwie i gotować na dużym ogniu, obracając raz, aż złoty kolor, o 3 protokół na stronę. Ziemniaki przyprawiamy solą i pieprzem, a łyżeczką przekładamy na talerz; utrzymujemy ciepło.
Wytrzeć patelnię, a następnie podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek. Przyprawić homara solą i pieprzem i gotować, pokroić w dół, na umiarkowanie dużym ogniu, aż mięso będzie złociste, o 3 protokół. Obróć i gotuj, aż skorupki zaczną się czerwienić, o 2 protokół.
Przenieść homara do dużej miski.
Dodać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek i, gdy jest gorąca, dodać kalmary. Gotować na dużym ogniu, mieszając raz, aż kałamarnica jest po prostu miękkie, o 3 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś kałamarnicę do dużej miski.
Dodaj pomidory i pokruszony czerwony pieprz na patelni i gotować na dużym ogniu, aż pomidory zaczną mięknąć, o 1 minutę.
Dodać pozostałe 3/4 szklanki wina i gotować do zmniejszenia o połowę, o 3 protokół. Powrót homara na patelni, pokroić bok do góry, i dodać małże, małże, krewetki i snapper.
Dodać 1/4 szklanki wody i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu. Po 2 minutach zacznij sprawdzać pod pokrywką: gdy krewetki i ryby staną się nieprzezroczyste, a małże i małże otworzą się, przenieś je do dużej miski. Odrzuć wszystkie skorupiaki, które się nie otwierają.
Napełnij mały rondel do połowy wodą i gotuj na wolnym ogniu. W średniej misce, ubić żółtka z szafranowym winem na gotującej się wodzie, aż bladożółte, puszyste i gorące, około 3 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Sezon soki z owoców morza z solą i pieprzem i powrót wszystkich owoców morza na patelni, mieszając do Płaszcz z sokami. Usmażone ziemniaki układamy w płytkich miseczkach. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś owoce morza do misek.
Wlać soki na owoce morza i łyżką dolopa szafranu zabaglione na wierzchu.