Gulasz z owoców morza z koprem włoskim i tymiankiem
Gulasz z owoców morza z koprem włoskim i tymiankiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 8,34 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 458 kalorii, 36g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka cebuli, gałązek tymianku, pora i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć żółtka jajek, można podążać za tym daniem głównym z Morela Kruszy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zupa z owoców morza z boczkiem i tymiankiem, Pieczony Squash & Fenkel z tymiankiem, oraz Szybka Focaccia z koprem włoskim i tymiankiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz małże, 1 1/4 szklanki cebuli, Wino i 8 gałązek pietruszki w dużym garnku; doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować, aż małże otworzyć, potrząsając garnek często, o 5 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść małże do dużej miski w celu ostygnięcia(wyrzucić małże, które nie otwierają się). Odcedzić płyn do gotowania do dużej miarki; warzywa wyrzucić do sitka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Małże
Pietruszka-nać
Cebula
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
łyżka Szczelinowa
Sito
Cukierki Peachie-o
Garnek
2
Dodać wystarczającą ilość wody do gotowania płynu do pomiaru 2 szklanki całkowitej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
3
W razie potrzeby usunąć małże z muszli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
Muszle Makaronu
4
Roztopić masło w tym samym dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Dodać pozostałe 1 1/4 szklanki cebuli, por, i koper włoski i podsmażyć, aż pory są miękkie, często mieszając, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper Włoski
Cebula
Por
6
Dodaj płyn do gotowania Małży reserved, 4 gałązki pietruszki, sok z małży, gałązki tymianku i liście laurowe. Gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie i ciecz zmniejszyła się o 1/3, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianek
Liście Laurowe
Sok Z Małży
Warzywa
Pietruszka-nać
Małże
7
Dodaj halibut i przegrzebki do bulionu i gotować na wolnym ogniu, aż tylko nieprzezroczyste w centrum, o 4 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść halibut i przegrzebki do miski. Odrzuć gałązki pietruszki, gałązki tymianku i liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianek
Liście Laurowe
Przegrzebki
Halibut
Pietruszka-nać
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Cukierki Peachie-o
8
W średniej misce wymieszać śmietanę i żółtka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme Fraiche
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
9
Ubij w 1/2 szklanki gorącego płynu do gotowania z garnka. Stopniowo mieszaj mieszaninę żółtka do gulaszu. Gotować na średnim ogniu, aż ciecz lekko zgęstnieje, stale mieszając, około 5 minut (nie dopuścić do zagotowania mieszaniny). Powrót halibut, przegrzebki, i małże do patelni. Gotuj, aż halibut zostanie podgrzany, często mieszając, około 5 minut. Wymieszać w 1/2 szklanki posiekanej natki pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Przegrzebki
Halibut
Małże
Pietruszka-nać
Gulasz
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia
Garnek
10
Podawać w rozgrzanych płytkich miseczkach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
11
* Crème fraîche jest sprzedawany w niektórych supermarketach. Jeśli jest niedostępny, podgrzać 1 szklankę śmietany do ubijania do letniej (85°F).
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do Bicia
Creme Fraiche
12
Zdjąć z ognia i wymieszać w 2 łyżkach maślanki. Przykryć i odstawić w ciepłym, wolnym od przeciągów obszarze, aż lekko zgęstnieje, 24 do 48 godzin, w zależności od temperatury pomieszczenia. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.