Gulasz z owoców morza Fool-i-ya-baise

Gulasz z owoców morza Fool-i-ya-baise
Gulasz z owoców morza Fool-i-ya-baise jest bezmleczne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. To danie główne ma 519 kalorii, 45g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 5,44 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz skórkę pomarańczową, oliwę z oliwek, przegrzebki morskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę pomarańczową, możesz podążać za tym daniem głównym z Migdałowy Drobiazg Ze Świeżych Jagód jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 84%. Spróbuj Gulasz Z Owoców Morza, Gulasz Z Owoców Morza, oraz Gulasz Z Owoców Morza dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej szeroki, ciężki garnek na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodaj 3 zwoje patelni, około 3 łyżki stołowe, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodaj czosnek, por, cebulę, seler i zatokę. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
4
Dodaj gałązki tymianku, skórki pomarańczy i 2 garści natki pietruszki, zachowując posiekaną natkę pietruszki do dekoracji. Wymieszać, aby połączyć przyprawy z warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
5
Warzywa Saute 5 do 8 minut, aż pory będą miękkie, ale nadal zielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
6
Dodać wino i wymieszać w ciągu 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Dodać bulion z kurczaka i pomidory i dobrze wymieszać, aby połączyć. Ułóż pokrojone ryby i przegrzebki wokół patelni. Łyżka zupa bulion nad i wokół owoców morza. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć patelnię i gotować 10 do 12 minut, aż ryby i przegrzebki są nieprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Rozłóż plastry bagietki na arkuszu ciastek. Zarezerwuj co najmniej 6 plastrów dla rouille.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
10
Umieść arkusz w piekarniku, aby lekko tostować pokrojony chleb.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Ryżu Długoziarnistego1 1/4 Szklanki Ryżu Długoziarnistego
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
11
Dla rouille, w robocie kuchennym, miejsce 4 ząbki czosnku, odsączone pieczone czerwone papryki, i papryki chile lub płatki chili. Rozerwij 6 kawałków pokrojonej bagietki na kawałki i ułóż wokół miski robota kuchennego. Z gulaszu rybnego, który gotuje, wykradnij chochlę bulionu, około 1/4 szklanki i polej chlebem, aby go zwilżyć. Pulsuj pieprz i chleb razem, a następnie włącz procesor. Strumień w około 1 szklance oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia w powolnym, stałym strumieniu. Gdy mieszanina jest gładka i dobrze połączone, przenieść do małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Pieczona Czerwona PaprykaPieczona Czerwona Papryka
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Gulasz RybnyGulasz Rybny
BagietkaBagietka
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
ChochlaChochla
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Gdy ryby i przegrzebki są gotowane przez, zorganizować Gotowane Owoce morza w płytkich miseczkach. Wymieszać zupę i kadzi go w dół i nad owocami morza. Uważaj na liście laurowe, łodygi tymianku lub skórki pomarańczy i odrzucaj je, gdy je znajdziesz, podczas podawania gulaszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla
13
Udekoruj gulasz pozostałą natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
14
Podawać fool-i-ya-baise z tostami, które powinny być rozłożone z rouille i umieścić na powierzchni na misce gulaszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Składniki

3calebagietka, skórka przyciętabagietka, skórka przycięta2bagietki, poproś o ich pokrojenie w blacie piekarnibagietki, poproś o ich pokrojenie w blacie piekarni1ignam, obrany i pokrojony w grube klinyignam, obrany i pokrojony w grube kliny425opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeczy grube pokrojone pomidory lub pokrojone w kostkęczy grube pokrojone pomidory lub pokrojone w kostkę2(mequite, hikora lub olcha)seler, podzielić wzdłuż, a następnie posiekanyseler, podzielić wzdłuż, a następnie posiekany9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerosół z kurczaka, dobrej jakości, z zupyrosół z kurczaka, dobrej jakości, z zupy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokoper włoski, 1/3 palmykoper włoski, 1/3 palmy1kgsryby, pokrojone na 2-calowe kawałki, takie jak Lucjan czerwony i tilapiaryby, pokrojone na 2-calowe kawałki, takie jak Lucjan czerwony i tilapia1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana natka pietruszki, 3 garściposiekana natka pietruszki, 3 garści4goździkiczosnek, pęknięty od skóryczosnek, pęknięty od skóry6goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany1por, pokrojony wzdłuż, następnie w poprzek, plastry 1/2 cala, następnie umyty i osuszonypor, pokrojony wzdłuż, następnie w poprzek, plastry 1/2 cala, następnie umyty i osuszony2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 3 obroty patelnioliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 3 obroty patelni1( bakłażany)cebula posiekanacebula posiekana2skórka pomarańczowa, 3 lub 4-calowe paski, wykonane z obieraczką do warzywskórka pomarańczowa, 3 lub 4-calowe paski, wykonane z obieraczką do warzyw2smallsczerwony pieprz chile, sadzone, lub 1 łyżeczka pokruszone płatki czerwonej paprykiczerwony pieprz chile, sadzone, lub 1 łyżeczka pokruszone płatki czerwonej papryki2pieczona czerwona papryka, słoik jest w porządku, ale poklepać je na suchopieczona czerwona papryka, słoik jest w porządku, ale poklepać je na sucho1Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych8krewetki i żyłkiSól i pieprzSól i pieprz12przegrzebki morskie, połówkoweprzegrzebki morskie, połówkowe591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerosół z góry, wzięty jak gotujerosół z góry, wzięty jak gotuje1małepęczek świeżego tymianku, gałązki, 4 do 6, pozostawione w całościpęczek świeżego tymianku, gałązki, 4 do 6, pozostawione w całości
TrudnośćEkspert
Gotowe W40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia63
Magazyn