Gulasz z owoców morza z szafranem Zabaglione

Gulasz z owoców morza z szafranem Zabaglione
Gulasz z owoców morza z szafranem Zabaglione może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 63g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 1130 kalorii. Na 6,93 zł za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i odebrać bagietki tosty Szczotkowane, pomidory śliwkowe, filet z okonia morskiego i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zupa Z Owoców Morza Szafran, Owoce morza Capellini z szafranem, oraz Szafran Owoce Morza Paella.

Instrukcje

1
W małej misce, połączyć 1/4 szklanki wina z szafranem i odstawić do zaparzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
W średnim rondlu, przykryć ziemniaki wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż po prostu miękkie, o 15 protokół, następnie odcedzić. Obrać i pokroić ziemniaki o grubości 1/3 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodać ziemniaki w jednej warstwie i gotować na dużym ogniu, obracając raz, aż złoty kolor, o 3 protokół na stronę. Ziemniaki przyprawiamy solą i pieprzem, a łyżeczką przekładamy na talerz; utrzymujemy ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
6
Wytrzeć patelnię, a następnie podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek. Przyprawić homara solą i pieprzem i gotować, pokroić w dół, na umiarkowanie dużym ogniu, aż mięso będzie złociste, o 3 protokół. Obróć i gotuj, aż skorupki zaczną się czerwienić, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Przenieść homara do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Dodać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek i, gdy jest gorąca, dodać kalmary. Gotować na dużym ogniu, mieszając raz, aż kałamarnica jest po prostu miękkie, o 3 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś kałamarnicę do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
KałamarnicaKałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Dodaj pomidory i pokruszony czerwony pieprz na patelni i gotować na dużym ogniu, aż pomidory zaczną mięknąć, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Dodać pozostałe 3/4 szklanki wina i gotować do zmniejszenia o połowę, o 3 protokół. Powrót homara na patelni, pokroić bok do góry, i dodać małże, małże, krewetki i snapper.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
3/4 Funta, 1 Opakowanie, Chorizo, Pokrojone W Bardzo Cienkie Plasterki Pod Kątem, Usuń Wszelkie Luźne Osłonki3/4 Funta, 1 Opakowanie, Chorizo, Pokrojone W Bardzo Cienkie Plasterki Pod Kątem, Usuń Wszelkie Luźne Osłonki
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Dodać 1/4 szklanki wody i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu. Po 2 minutach zacznij sprawdzać pod pokrywką: gdy krewetki i ryby staną się nieprzezroczyste, a małże i małże otworzą się, przenieś je do dużej miski. Odrzuć wszystkie skorupiaki, które się nie otwierają.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Wyjmij patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
13
Napełnij mały rondel do połowy wodą i gotuj na wolnym ogniu. W średniej misce, ubić żółtka z szafranowym winem na gotującej się wodzie, aż bladożółte, puszyste i gorące, około 3 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
SzafranSzafran
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
14
Sezon soki z owoców morza z solą i pieprzem i powrót wszystkich owoców morza na patelni, mieszając do Płaszcz z sokami. Usmażone ziemniaki układamy w płytkich miseczkach. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś owoce morza do misek.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
15
Wlać soki na owoce morza i łyżką dolopa szafranu zabaglione na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
16
Podawać z toastami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia61
Magazyn