Gulasz z ogonów wołowych po hiszpańsku
Jeśli masz około 4 godzin i 25 minut do spędzenia w kuchni, gulasz z ogonów wołowych w stylu hiszpańskim może być znakomitym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym, paleolitycznym i pierwotnym do wypróbowania. Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 5,18 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 54 g białka , 71 g tłuszczu i łącznie 1027 kalorii . Jest idealny na zimę . Udaj się do sklepu i kup liście laurowe, oliwę z oliwek, czekoladę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Ten przepis z Allrecipes ma 101 fanów. To drogi przepis dla fanów europejskiego jedzenia. Wielu osobom naprawdę spodobało się to danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 89% , co jest świetne. Podobne przepisy obejmują duszony ogon wołowy , ragout z ogonów wołowych i duszony w czerwonym winie ogon wołowy .
Instrukcje
Rozgrzej oliwę z oliwek w holenderskim piekarniku na średnio-wysokim ogniu, aż zacznie dymić. Podsmaż ogon wołowy partiami i odstaw.
Dodaj do garnka cebulę, czosnek i paprykę; smaż, cały czas mieszając, aż cebula zmięknie i stanie się przezroczysta, około 5 minut.
Wlać białe wino, zagotować i gotować przez 5 minut.
Dodaj zrumieniony ogon wołowy, bulion wołowy, czekoladę i liście laurowe. Ponownie zagotuj, następnie zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj przez 3 godziny.
Doprawić solą i papryką, dodać marchewkę, odstawić i gotować na wolnym ogniu, aż marchewka będzie miękka.