Gulasz z małży z Shiitakes, Cinzano, Chorizo i chlebem czosnkowym Guido
Gulasz z małży z Shiitakes, Cinzano, chorizo i Guido chleb czosnkowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 686 kalorii, 23G białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Na 5,41 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz tymianek, małże, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz podążać za tym daniem głównym z Czekoladowa Tarta Orzechowa Karmelowa (Bezglutenowa, Bez Ziarna, Wegańska) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest solidne. Podobne przepisy to Niedzielna Kolacja: gulasz z małży i Chorizo, Gulasz z małży, chorizo i białej fasoli, oraz Gulasz z halibuta i Chorizo z grzankami czosnkowymi.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
W ciężkim dnie 6-quart patelni, rozgrzać oliwę z oliwek, aż do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
Dodaj cebulę, shiitakes i chorizo i gotować, aż cebula zmięknie, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Shiitake
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4
Dodać Cinzano i doprowadzić do wrzenia.
5
Dodaj sos pomidorowy, Wino i małże, przykryć i gotować, aż małże są otwarte, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Tymczasem pokroić bagietkę, jakby zrobić kanapkę z łodzi podwodnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bagietka
7
Chleb posmarować winem, a następnie olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
8
Posypać czosnkiem i tymiankiem i zamknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Szklanki Ząbków Czosnku
9
Wstawić do rozpakowanego piekarnika na 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
10
Wyjąć i pokroić na 4-calowe kawałki. Odkryć małże i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Małże działa bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.