Gulasz z makaronem i wołowiną
Pastan i gulasz wołowy to bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 648 kalorii, 29g białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 2,39 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. Udaj się do sklepu i podnieś sos pomidorowy, oliwę z oliwek, przełóż przez prasę do czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gulasz Wołowy, Gulasz Wołowy, oraz Gulasz Wołowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375ºF. Lekko spryskaj 13 przez 9-calowe naczynie do pieczenia (lub duże naczynie odporne na piekarnik) za pomocą nieprzywierającego sprayu do gotowania.
Napełnij duży garnek trzy czwarte pełną wodą. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Ustaw durszlak w zlewie do opróżniania makaronu. Gdy woda osiągnie wrzenia, dodać 1 łyżkę soli i makaron. Mieszaj drewnianą łyżką przez około 30 sekund, a następnie mieszaj od czasu do czasu, gdy makaron się gotuje.
Na dużej patelni nieprzywierającej rozgrzej olej na dużym ogniu, aż będzie gorący i mieniący się, ale nie będzie palił.
Dodaj cebulę. Gotować, mieszając często drewnianą łyżką, aż cebula będzie miękka, o 3 protokół.
Dodać czosnek i 1/2 łyżeczki soli. Gotować, często mieszając, aż będzie miękki i aromatyczny.
Dodać mieloną wołowinę i gotować, rozbijając grudki drewnianą łyżką lub żaroodporną łopatką, aż dokładnie ugotowane i rumiane, o czterech minutach. W razie potrzeby usunąć i wyrzucić nadmiar tłuszczu.
3/4 sosu pomidorowego wymieszać z wołowiną. Obniż temperaturę do minimum. (Jest to dobry moment, aby sprawdzić makaron, jeśli jeszcze nie.)
Po około 10 minutach gotowania sprawdź, czy makaron nie jest smaczny.
Odcedzić makaron w durszlaku i zwrócić go do garnka.
Do makaronu dodać sos mięsny i wymieszać drewnianą łyżką do połączenia.
Wlać do przygotowanego naczynia do pieczenia. Polać pozostałym sosem pomidorowym i równomiernie posypać serem.
Piec, aż ser jest złoty brąz i sos jest bulgotanie, o 15 protokół.