Gulasz z małży, chorizo i białej fasoli

Gulasz z małży, chorizo i białej fasoli
Gulasz z małży, chorizo i białej fasoli wymaga ok. 35 minut od początku do końca. To danie główne ma 444 kalorie, 30g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Na 3,28 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 41 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z BBC Good Food wymaga chorizo, octu sherry, pomidorów w puszkach i pietruszki z płaskim liściem. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest spektakularne. Gulasz z Chorizo i białą fasolą, Niedzielna Kolacja: gulasz z małży i Chorizo, oraz Dip chorizo-and-White Bean są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Chorizo smażymy na dużej patelni z pokrywką, na średnim ogniu, aż zacznie się chrupać i uwolnić olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Jack, PodzielonyStarty Ser Jack, Podzielony
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać cebulę i gotować przez 5 minut, aż zacznie mięknąć. Następnie dodać czosnek i drobno posiekaną natkę pietruszki i smażyć jeszcze 1 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Wlać bulion i pomidory. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, następnie dodać fasolę i ocet sherry. Gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, aż płyn lekko się zmniejszy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet SherryOcet Sherry
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
4
Rozsypać małże, przykryć pokrywką i parować przez 2-4 minuty, potrząsając od czasu do czasu patelnią, aż małże się otworzą. Mają trochę smaku przed przyprawą, jak małże mogą być dość słone. Następnie rozsypać posiekaną natkę pietruszki. Jedz z dużą ilością chrupiącego chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
łyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwekłyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwek
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Gulasz świetnie komponuje się z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Jednym z win, które można spróbować jest nikiel & nikiel Vaca Vista Cabernet Sauvignon. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 115 dolarów.
Nikiel & Nikiel Vaca Vista Cabernet Sauvignon
Nikiel & Nikiel Vaca Vista Cabernet Sauvignon
Absolutny tłum pleaser, ten Oak Knoll District Cabernet ma wyraziste czerwone porzeczki i aromaty kwiatowe oraz czyste czerwone aromaty owocowe. Miękkie i jedwabiste w całym podniebieniu, owoce są soczyste i pełne, z polerowanymi taninami, szerokim odczuciem w ustach i jednym z gładkich, najładniejszych wykończeń vintage.
TrudnośćNormalny
Gotowe W35 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia73
Magazyn