Gulasz Z Kurczaka Z Musztardą

Gulasz z kurczaka z musztardą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 776 kalorii, 49g białka, oraz 48 g tłuszczu na porcję. Na 4,34 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka czosnku, pomidorów w puszkach, staromodnej musztardy dijon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól morską, można podążać tym daniem głównym z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kremowy Gulasz Wołowy Z Musztardą, Gulasz Wołowy Z Pierogami Musztardowymi, oraz Gulasz z soczewicy z zimowymi warzywami i zielenią musztardową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Obierz zewnętrzne warstwy skóry z głowy czosnku, aż dotrzesz do poszczególnych goździków. Odetnij czubek głowy, aby odsłonić miąższ każdego goździka.
Włożyć główkę czosnku na arkusz folii, skropić oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem, a folię zamknąć w torebce.
Piec przez 45 minut, aż miąższ każdego goździka będzie jasnobrązowy i bardzo miękki po przetestowaniu końcówką noża.
Po włożeniu czosnku do piekarnika podgrzej 1 łyżeczkę oliwy z oliwek na średnim ogniu w dużym ciężkim garnku lub piekarniku holenderskim. Pracując w dwóch partiach, ułóż kurczaka w garnku, skórkę w dół, w jednej warstwie. Doprawić solą i pieprzem i gotować przez 3 minuty z każdej strony, aż złoty kolor będzie złoty. (Uważaj, aby nie poparzyć się skwierczącym tłuszczem z kurczaka.)
Podczas gdy kurczak jest brązowieje, obrać i ćwierć cebulę. Mięso odstawić na talerz i wylać nadmiar tłuszczu z kurczaka.
Włożyć cebulę do garnka i gotować przez 5 minut, aż zmięknie, regularnie mieszając.
Dodaj pomidory, tymianek, liście laurowe i zmielony proszek chile i ułóż kurczaka na warzywach.
Wlać wino i doprowadzić do duszenia. Przykryć i gotować na średnim ogniu przez 40 minut, mieszając od czasu do czasu, aby upewnić się, że warzywa nie przyklejają się do dna.
Wyjmij czosnek z piekarnika, Otwórz torebkę i odstaw, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć. Wycisnąć czosnek z każdego ząbka do małej miseczki i rozgnieść widelcem, aby utworzyć pastę. Smak i dostosować przyprawy. Przykryć i odstawić.
Gdy kurczak jest ugotowany, łyżkę musztardy w garnku i wymieszać, aby zmiksować z sosem. Podgrzać do średniej wysokości i gotować przez 10 minut, regularnie mieszając, aż sos będzie wystarczająco gęsty, aby przylgnąć do mięsa. Posmakuj sosu i dostosuj przyprawę.
Przykryć i przechowywać na małym ogniu, aż będzie gotowy do podania.
Podawać na ryżu lub makaronu (ryby z liści laurowych, lub po prostu powiedz towarzysze jadalni, aby ich nie jeść), z pastą czosnkową na boku. Gulasz i czosnek można przygotować do dnia poprzedzającego, przykryć i schłodzić. Podgrzać gulasz na łagodnym ogniu i doprowadzić pastę czosnkową do temperatury pokojowej przed podaniem. Resztki sosu z gulaszu są wyśmienite na makaronie.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Z czekolady i cukinii przez Clotilde Dusoulier. Copyright (c) 2007 by Clotilde Dusoulier Published by Broadway Books.Clotilde Dusoulier mieszka w Montmartre. Jej wielokrotnie nagradzany blog, Chocolate & Zucchini, został uruchomiony w 2003 roku.