Gulasz Z Kurczaka Po Grecku (Stifado)

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj greckiego gulaszu z kurczaka (Stifado). Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 328 kalorii, 23G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz wino, sól i mielony pieprz, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Kilka osób zrobiło ten przepis, A 87 powiedziałoby, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Działa dobrze jako danie główne przyjazne dla budżetu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Stifado, czyli Grecki gulasz wołowy, Gulasz Z Kurczaka Po Grecku, oraz Grecki Gulasz Z Kurczaka (Crockpot) - Waga 5 Punktów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodać szalotki, i gotować odkryte przez 3 protokół, aż po prostu miękkie.
Odcedzić w durszlaku, a następnie natychmiast zanurzyć w lodowatej wodzie lub spłukać zimną wodą przez kilka minut, aż ostygnie, aby zatrzymać proces gotowania. Gdy szalotki są zimne, dobrze spuścić i odstawić.
Rozgrzać oliwę z oliwek i masło w holenderskim piekarniku lub dużym garnku na średnim ogniu, aż olej będzie gorący, a masło stopi się i bulgotnie.
Dodać całość, blanszowane szalotki i kawałki kurczaka na patelni i gotować, obracając kawałki kurczaka na aż Nie różowy wewnątrz i szalotki zmiękły i okazało półprzezroczyste, o 15 protokół. Wmieszaj posiekany czosnek i gotuj przez kolejne 3 minuty, aż czosnek zacznie się złocisty.
Wlać czerwone Wino i sos pomidorowy, dodać pietruszkę, sól i pieprz, oregano i liście laurowe.
Wlać bulion z kurczaka na kawałki kurczaka, aby pokryć, i wymieszać, aby połączyć.
Dusić gulasz, przykryty, na średnim ogniu przez około 50 minut, aż szalotka będzie miękka, a kurczak miękki.