Gulasz z kurczaka i zielonej chilijskiej fasoli dyniowej

Gulasz z kurczaka i zielonej chilijskiej fasoli dyniowej
Gulasz z kurczaka i zielonej fasoli dyniowej z Chile może być tylko daniem głównym, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis serwuje 8 i kosztuje $4.51 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 46g białka, 45g tłuszczu i w sumie 1038 kalorii. Mieszanka sosu chile, kolendry, soli morskiej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 76%, to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują Zielone Chile-Gulasz Z Kurczaka, Gulasz z Zielonego Chile z kurczakiem, oraz Porotos Quebrados (gulasz z zielonej fasoli i dyni).

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Połącz chili w proszku, kminek, granulowany czosnek, cynamon, sól i pieprz w małej misce i dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koszerne MarynatyKoszerne Marynaty
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Posyp równomiernie udka z kurczaka i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
4
W dużym holenderskim piekarniku (preferowane żeliwo emaliowane) na średnim ogniu dodaj olej. Gdy jest gorąco, dodaj uda z kurczaka, aby nie tłoczyć się. Gotuj, aż będzie ładnie zabarwiony, 4 do 5 minut z każdej strony. Powtarzaj, aż cały kurczak będzie złotobrązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
5
Wyjmij na talerz, aby przytrzymać.
6
Usuń wszystkie oprócz 3 do 4 łyżek tłuszczu z patelni i na średnim ogniu dodaj cebulę, paprykę Poblano i czerwoną paprykę. Gotuj, aż cebula zacznie się karmelizować, 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodaj czosnek i gotuj jeszcze przez 3 do 4 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
8
Dodaj fasolę do garnka i wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Dodaj pomidory, zielony sos Chile i dynię i dobrze połącz. Dopraw solą i pieprzem, a następnie włóż kurczaka do garnka z nagromadzonymi sokami. Zagnieźdź kurczaka w sosie, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, dostosowując ogień w razie potrzeby. Gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Posmakuj przypraw i podawaj z Zielonym ryżem z kolendry Chile z Pepitas
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Zielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki DyniZielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki Dyni
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
10
W małym holenderskim piekarniku na średnim ogniu dodaj olej. Gdy jest gorący, dodaj cebulę i jalapeno i smaż, aż zacznie się karmelizować, 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
11
Dodaj czosnek i gotuj jeszcze 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
12
Zmniejsz ogień do średniego, posyp cebulę mąką i ciągle mieszaj, aż lekko się zrumieni, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
13
Dodaj zarezerwowany płyn z chili, 1 szklankę wody, ocet i sól i mieszaj, aż płyn będzie gładki, a cała mąka się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
14
Dodaj chili i pieprz i gotuj na wolnym ogniu przez 5 do 6 minut. Przecier w blenderze lub blenderze na patyku i dodaj sok z limonki. Dostosuj do smaku sól i pieprz. Przechowywać w lodówce do 1 tygodnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji

Składniki

4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweRyż Arborio lub ryż średnioziarnistyRyż Arborio lub ryż średnioziarnisty2kgsudka z kurczaka, z kością, ze skórą (około 6 UD)udka z kurczaka, z kością, ze skórą (około 6 UD)411papryka habaneroczarna fasola, wypłukanaczarna fasola, wypłukana411papryka habanerociecierzyca, płukanaciecierzyca, płukana411papryka habanerofasola płukanafasola płukana411papryka habaneropuree z dynipuree z dyni2Spód: okruszki z herbatników graham8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego3Spód: okruszki z herbatników graham8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwew razie potrzeby wywar z kurczakaw razie potrzeby wywar z kurczaka7891 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweZielony sos Chile, przepis powyżejZielony sos Chile, przepis powyżej1warzywo (np. szpinak)1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania411papryka habaneropomidory pieczone pokrojone w kostkępomidory pieczone pokrojone w kostkę4Spód: okruszki z herbatników grahammąkamąka1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychczosnek posiekanyczosnek posiekany1porcja startego parmezanusos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy4goździkiczosnek, obrany i grubo posiekanyczosnek, obrany i grubo posiekany1warzywo (np. szpinak)koszerne marynatykoszerne marynaty27pieczone zielone chili, posiekane, soki zarezerwowanepieczone zielone chili, posiekane, soki zarezerwowane0warzywo (np. szpinak)cynamon mielonycynamon mielony1warzywo (np. szpinak)kminek mielonykminek mielony1largesjalapeno, sadzone i mielonejalapeno, sadzone i mielone1warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1porcja startego parmezanuświeżo wyciśnięty sok z limonkiświeżo wyciśnięty sok z limonki2Spód: okruszki z herbatników grahamświeży sok z limonkiświeży sok z limonki1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula hiszpańska drobno pokrojona w kostkęcebula hiszpańska drobno pokrojona w kostkę4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula pokrojona w kostkę (kostka 1/2 cala)cebula pokrojona w kostkę (kostka 1/2 cala)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepepitas, prażone i lekko solonepepitas, prażone i lekko solone1warzywo (np. szpinak)fresh cracked black pepperfresh cracked black pepper1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreofresh cracked black pepperfresh cracked black pepper1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepokrojone w kostkę papryki Poblano (kostka 1/2 cala)pokrojone w kostkę papryki Poblano (kostka 1/2 cala)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczerwona papryka pokrojona w kostkę (kostka 1/2 cala)czerwona papryka pokrojona w kostkę (kostka 1/2 cala)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smakuświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smaku2warzywo (np. szpinak)świeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smakuświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smaku1Serrano chile, nasiona usunięte i mieloneSerrano chile, nasiona usunięte i mielone1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweocet białyocet biały
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia42
Magazyn