Gulasz z Kurczaka i Marchewki

Gulasz z Kurczaka i Marchewki
Gulasz z kurczakiem i marchewką może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Ten przepis pozwala na przygotowanie 2 porcji, każda o wartości 404 kalorii , 30 g białka i 17 g tłuszczu . Za 1,77 USD za porcję przepis ten pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Będzie hitem na Twoim zimowym wydarzeniu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga proszku do pieczenia, pieprzu, pietruszki i bulionu z kurczaka. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 55 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 60% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Zupa z kurczakiem i marchewką , Gulasz wołowo-marchwiowy i kurczak smażony z selerem i marchewką są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W dużym rondlu wymieszaj kurczaka, bulion, cebulę, seler, sól, tymianek i pieprz. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut lub do momentu, aż termometr do mięsa osiągnie 170°.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
2
Wymieszaj mąkę z wodą do uzyskania gładkiej konsystencji. Wymieszaj z bulionem. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 1 minutę lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
3
Do pierogów w dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól; pokrój w smalec, aż mieszanka będzie przypominać grube okruszki. Wymieszaj z mlekiem, marchewką i pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cp. CebulaCp. Cebula
Jagody, Usuń Wszystkie Małe Lub Zbyt Miękkie JagodyJagody, Usuń Wszystkie Małe Lub Zbyt Miękkie Jagody
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Nakładaj zaokrąglonymi łyżkami na gotujący się bulion. Przykryj i gotuj przez 20 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona w pieróg będzie czysta (nie podnoś pokrywy podczas gotowania).
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia19
Magazyn