Gulasz z Kurczaka i Marchewki
Gulasz z kurczakiem i marchewką może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Ten przepis pozwala na przygotowanie 2 porcji, każda o wartości 404 kalorii , 30 g białka i 17 g tłuszczu . Za 1,77 USD za porcję przepis ten pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Będzie hitem na Twoim zimowym wydarzeniu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga proszku do pieczenia, pieprzu, pietruszki i bulionu z kurczaka. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 55 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 60% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Zupa z kurczakiem i marchewką , Gulasz wołowo-marchwiowy i kurczak smażony z selerem i marchewką są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym rondlu wymieszaj kurczaka, bulion, cebulę, seler, sól, tymianek i pieprz. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut lub do momentu, aż termometr do mięsa osiągnie 170°.
Wymieszaj mąkę z wodą do uzyskania gładkiej konsystencji. Wymieszaj z bulionem. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 1 minutę lub do zgęstnienia.
Do pierogów w dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól; pokrój w smalec, aż mieszanka będzie przypominać grube okruszki. Wymieszaj z mlekiem, marchewką i pietruszką.
Nakładaj zaokrąglonymi łyżkami na gotujący się bulion. Przykryj i gotuj przez 20 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona w pieróg będzie czysta (nie podnoś pokrywy podczas gotowania).