Gulasz Z Kurczaka Cajun
Gulasz z kurczaka Cajun może być tylko Kreolski przepis, którego szukasz. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 606 kalorii, 44g białka, oraz 41 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Mieszanka papryki, selera, kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gulasz Z Kurczaka Cajun, Gulasz Z Kurczaka Cajun, oraz Gulasz Z Kurczaka Cajun dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 3 łyżki oleju w ciężkim garnku 4-do 5-quart (najlepiej żeliwnym) na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąco, ale nie będzie palić. Kurczaka osuszyć i posypać solą. Brązowy kurczak w 4 partiach, obracając, około 5 minut na partię, przenosząc jako rumiane do dużej miski.
Dodaj wystarczającą ilość pozostałego oleju do garnka do całkowitej 1/4 szklanki tłuszczu, następnie wymieszaj mąkę płaską metalową lub drewnianą łopatką i gotuj na umiarkowanie małym ogniu, skrobając stale tam iz powrotem (nie mieszając), aż zasmażka będzie miała kolor mlecznej czekolady, 10 do 20 minut.
Dodaj cebulę, papryka, i seler i gotować, skrobanie tam iz powrotem od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, o 8 protokół.
Dodać wodę do mieszaniny zasmażki i doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu, aż zasmażka zostanie włączona. (Zasmażka pojawi się początkowo zsiadła, ale połączy się, gdy dojdzie do wrzenia.)
Dodać kurczaka i wszelkie soki zgromadzone w misce, a następnie dusić, częściowo przykryte, aż kurczak jest gotowane przez, 30 do 35 minut. Wymieszać w cayenne, scallion greens, i sól do smaku i służyć nad ryżem.
Gulasz poprawia smak, jeśli zostanie wykonany 1 dzień wcześniej (bez zieleni scallion) i całkowicie schłodzony, odsłonięty, a następnie schłodzony, pokryty. Podgrzej, a następnie wymieszaj z zielenią szalotki.