Gulasz z kurczaka, boczku i ziemniaków
Gulasz z kurczaka, boczku i ziemniaków może być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. Na $3.0 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 40g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 519 kalorii. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 299 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Mieszanka nowych ziemniaków, kilka gałązek tymianku, szalotka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. To będzie hit w Twoim Zima wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 76%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Gulasz Ziemniaczany Z Oliwkami, Pieczarkami , Boczkiem I Cebulą, Dublin Coddle (Irlandzki boczek, kiełbasa, ziemniaki i cebula gulasz), oraz Gulasz z kurczaka i boczku.
Instrukcje
Rozgrzej olej w dużym rondlu lub jeśli twoja powolna kuchenka ma funkcję brązowienia, użyj tego. Udka z kurczaka brązować przez około 10 minut, aż będą miały ładny złoty kolor, następnie wyjąć i odstawić. Dodaj boczek i szalotkę, i te też brązowe.
Wrzuć wszystko oprócz maślanki, soku z cytryny i 1 łyżki estragonu do wolnej kuchenki. Dusić na wysokim ogniu przez 4-6 godzin, aż kurczak będzie naprawdę miękki i spadnie z kości.
Sprawdź sos; jeśli lubisz trochę grubszy, przelej płyn do garnka i gotuj, aż zgęstnieje.
Wlać maślankę, jeśli używasz, i ubijać, aż będzie gładka.
Posypać sokiem z cytryny i pozostałym estragonem, doprawić, a następnie zwrócić kurczaka, boczek i warzywa, jeśli trzeba.