Gulasz Z Kurczaka
Gulasz z kurczaka może być tylko daniem głównym, którego szukasz. Za $1.4 za porcję, ten przepis okładki 19% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 6 porcji z 231 kalorii, 23G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. 1149 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Mieszanka cebuli, soli i pieprzu, pomidorów w puszkach i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 50 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia super łyżka ocena 92%. Crock Pot Chicken & Bean Stew: Pozostały Kurczak, Crock Pot Chicken & Bean Stew: Pozostały Kurczak, oraz Crock Pot Chicken & Bean Stew: Pozostały Kurczak są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej olej w ciężkim rondlu o pojemności 5 1/2 litra na średnim ogniu.
Dodaj seler, marchewkę i cebulę.
Podsmaż warzywa, aż cebula będzie przezroczysta, około 5 minut. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj pomidory z sokami, bulionem z kurczaka, bazylią, koncentratem pomidorowym, liściem laurowym i tymiankiem.
Dodaj piersi z kurczaka; naciśnij, aby zanurzyć.
Doprowadź płyn do gotowania na wolnym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj delikatnie bez przykrycia, aż kurczak będzie prawie ugotowany, odwracając piersi z kurczaka i mieszając od czasu do czasu, około 25 minut. Za pomocą szczypiec przenieś piersi z kurczaka na powierzchnię roboczą i ostudź przez 5 minut. Wyrzuć liść laurowy.
Dodaj fasolę do garnka i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się do konsystencji gulaszu, około 10 minut.
Wyrzuć skórę i kości z piersi kurczaka. Rozdrobnij lub pokrój kurczaka na kawałki wielkości kęsa. Włóż mięso z kurczaka do gulaszu. Doprowadź gulasz do wrzenia. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Włóż gulasz do misek i podawaj z chlebem.
Propozycja podania: chrupiący chleb.
Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec
Gulasz działa naprawdę dobrze z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Maxville Cabernet Sauvignon z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 52 dolarów za butelkę.
![Maxville Cabernet Sauvignon]()
Maxville Cabernet Sauvignon
Nasz Cabernet Sauvignon ma głębokie, bogate odcienie rubinu i granatu z kuszącymi aromatami perfum, cedru i dojrzałych ciemnych owoców z wanilią, cassis i czarnym pieprzem. Wykończenie jest długie i bogate.