Gulasz Z Kurczaka
Gulasz z kurczaka to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 587 kalorii, 39g białka, oraz 42g tłuszczu. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz liść laurowy, papryka, czosnek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Wschodnioeuropejskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest dobre. Podobne przepisy to Gulasz Z Kremem Z Kurczaka, Gulasz z kurczaka i grzybów z Gnocchi, oraz Gulasz Z Kurczaka (Gulasz Z Kurczaka).
Instrukcje
W dużym, ciężkim garnku rozgrzać olej na umiarkowanie wysokim ogniu. Kurczaka przyprawiamy 1/4 łyżeczki soli i dodajemy na patelnię. Gotować kurczaka, aż rumiane, obracając, o 8 protokół w ogóle.
Wylać wszystko oprócz 1 łyżki tłuszczu z patelni.
Dodaj cebulę, marchew, seler i czosnek na patelnię. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula jest przezroczysta, o 5 protokół.
Zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskie i dodać paprykę, mąkę, i cayenne na patelni. Gotować, mieszając, przez 30 sekund. Wymieszać bulion, pomidory, Pozostałe 1 1/4 łyżeczki soli, tymianek i liść laurowy.
Dodać kurczaka i doprowadzić do duszenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, częściowo pokryte, aż kurczak jest gotowy, o 20 protokół.
Usunąć liść laurowy i dodać pietruszkę i czarny pieprz.
Gulasz podawać ze spaetzle, makaronem z masłem lub gotowanymi lub puree ziemniaczanym.
Rekomendacja wina: przy tym daniu naturalne jest eksperymentowanie z jedną z coraz większej liczby czerwonych importowanych z Węgier. Spróbuj Egri Bikavr lub odmiany takiej jak merlot lub cabernet sauvignon.