Gulasz z królika z pieczarkami

Gulasz z królika z pieczarkami
Jeśli masz mniej więcej 2 godziny i 30 minut do spędzenia w kuchni, gulasz z królika z grzybami może być świetny bezglutenowe przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 66g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 676 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $10.37 za porcję. 1032 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Mieszanka tymianku, kurczak bulion, grzyby moczenie wody, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Sprawdza się jako danie główne. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Gulasz Z Królika, Wiosenny Gulasz Z Królika, oraz Hunters Królik Gulasz są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
suszone borowiki w wodzie: suszone borowiki namoczyć w 2 szklankach gorącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone BorowikiSuszone Borowiki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1
Królika pokroić na kawałki i dobrze posolić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KrólikCały Królik
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
2
Odstawić na 30 minut w temperaturze pokojowej. Użyj całego królika w tym naczyniu-możesz wyłowić żebra i inne części, które mają niewiele mięsa lub nie mają go później; dodadzą witalnego smaku gulaszowi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KrólikCały Królik
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
3
Opcjonalny krok z wątrobą królika: jeśli zamierzasz zrobić zagęszczacz do wątroby crème fraiche, drobno zmielić wątrobę królika i przenieść ją do małej miski. Energicznie wymieszać w około 1 1/2 łyżki crème fraiche lub śmietany. Teraz umieść mieszaninę na drobno oczkach sito nad miską i przepchnij ją gumową szpatułką. Zarezerwuj w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Cały KrólikCały Królik
WątrobaWątroba
1/2 Szklanki świeżego Ananasa, Posiekanego1/2 Szklanki świeżego Ananasa, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Pieczony czosnek: Rozgrzej piekarnik do 191°. pokrój górną trzecią główkę czosnku i polej oliwą z oliwek. Owinąć głowy luźno w folię i piec przez 45 minut do godziny, lub aż goździki będą miękkie i brązowe. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
5
Przygotować świeże grzyby, pokroić w kostkę nawodnione borowiki, zapisać płyn do namaczania grzybów: odciąć twarde końce łodyg grzybów i wyrzucić lub zapisać na zapas. Z grubsza posiekać lub pokroić grzyby i odstawić. Pokroić w kostkę nawodnione borowiki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
6
Do innej miski wlać wodę moczącą porcini ręcznikiem papierowym. Zaparkuj płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Podgrzać duży garnek o grubym dnie na dużym ogniu przez 1 minutę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodać grzyby i wstrząsnąć garnkiem. Ciągle mieszając, podsmażamy grzyby na sucho, aż uwolnią wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Zmniejsz temperaturę do średniej. Użyj drewnianej łyżki, aby zeskrobać kawałki grzybów z dna patelni. Lekko posolić grzyby. Gdy płyn grzybowy w większości zniknie, wyjmij je do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
1
Dodaj masło do garnka. Gdy masło się roztopi, należy zmniejszyć temperaturę do średniej. Poklep kawałki królika do sucha i umieść na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso KróliczeMięso Królicze
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Pracuj partiami, jeśli potrzebujesz, nie tłocz patelni. Brąz kawałki dobrze ze wszystkich stron.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Wyjmij kawałki królika z garnka i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso KróliczeMięso Królicze
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Sauté szalotki: zwiększyć ciepło do średniej-wysokiej i dodać szalotki do garnka. Sauté aż szalotki są ładnie zwiędłe, o 3 protokół. Mieszać od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Posypać wszystko solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6
Wycisnąć prażony czosnek do płynu do namaczania grzybów: podczas gotowania szalotki, wycisnąć prażony czosnek do wody do namaczania grzybów, które zostały napięte, a następnie ubić go razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu DelikatesowegoCienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu Delikatesowego
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
1
Dodaj sherry lub białe wino do szalotki w garnku. Użyj drewnianej łyżki, aby zeskrobać wszelkie rumiane kawałki na dnie garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Niech sherry zagotuje się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
3
Dodać mieszankę czosnku pieczonego z grzybami i wywar i wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu DelikatesowegoCienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu Delikatesowego
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
4
Dodać tymianek, grzyby, królika, pasternak, doprowadzić do duszenia i gotować: 
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Cały KrólikCały Królik
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
5
Dodać tymianek, wszystkie grzyby, królika i pasternak i doprowadzić wszystko do gołej gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Cały KrólikCały Królik
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
6
Dusić delikatnie przez 90 minut. Chcesz, żeby mięso było blisko odpadnięcia z kości. Jeśli chcesz, możesz wyłowić wszystkie kawałki królika i wyciągnąć mięso z kości – to sprawia, że danie jest mniej atrakcyjne, ale łatwiej będzie je jeść. Smak soli tuż przed podaniem i dodać w razie potrzeby. Wymieszać natkę pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso KróliczeMięso Królicze
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
7
Dodaj mieszaninę wątroby w przypadku użycia: jeśli używasz mieszanki crème fraiche-liver do zagęszczania gulaszu, wyłącz ogień. Gdy gulasz przestanie bulgotać, dodaj mieszaninę i pozwól jej podgrzać przez minutę przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
WątrobaWątroba
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
8
Podawać z chrupiącym bochenkiem chleba, zieloną sałatką i obfitym białym winem, wytrawną różą lub jasnoczerwonym winem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec to moje najlepsze dania na gulasz. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Pendulum Cabernet Sauvignon z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Pendulum Cabernet Sauvignon
Pendulum Cabernet Sauvignon
#82 Wine Spectator Top 100 of 2018wytrawne aromaty czarnego pieprzu, zwęglonego dębu i ciemnych jagód wprowadzają na podniebieniu nuty van cherry, czerwonego jabłka i słodkiego świeżego tytoniu. Średnio mocny i zrównoważony z elastyczną strukturą taninową.Sparuj z grillowanymi mięsami, warzywami lub po prostu ciesz się przy szkle.Mieszanka: 86% Cabernet Sauvignon, 12% Petite Verdot, 2% Malbec
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn