Gulasz z krewetkami i warzywami
Gulasz z krewetek i warzyw to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 196 kalorii, 27g białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 3,34 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, sok z limonki, squash, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest solidne. Spróbuj Wiosenny Gulasz Warzywny, Obfity Gulasz Wegetariański, oraz Jesienny Gulasz Wegetariański dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej zamykanej plastikowej torbie, wrzucić krewetki z sokiem z limonki do herbu. Odstawić.
Usuń nasiona z 2 papryki jalapeno i 4 papryki bananowe. W maszynce, posiekać wszystkie papryki jalapeno, wszystkie papryki bananowe, cebula, i okra.
Spryskaj dużą, głęboką patelnię sprayem do gotowania.
Umieścić mieszaninę pieprzu na patelni, i gotować i mieszać 5 minut na średnim ogniu.
Wymieszać pokrojone w kostkę pomidory i sok, koncentrat pomidorowy, i squash. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować 10 minut, aż squash jest przetargu. Doprawić tymiankiem.
Wymieszać krewetki na patelni. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, i gotować 5 minut, aż krewetki są nieprzezroczyste.