Gulasz z krewetek i raków

Gulasz z krewetek i raków
Gulasz z krewetek i raków z Dalekiego południa wymaga ok. 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 318 kalorii, 31g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób lubiło to danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz cheddar, bazylia, masło, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 45%. Spróbuj Gulasz Z Głębokiego Południa, Deep South Shrimp and Sausage, oraz Deep South Slaw dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić 4 szklanki wody do wrzenia w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Do plastikowej torby 1-galon dodać paprykę, mielony tymianek, sól, mielony czarny pieprz, bazylia i chili w proszku i wstrząsnąć, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Tymianek MielonyTymianek Mielony
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
3
Dodaj raki i krewetki do worka w partiach i wstrząsnąć płaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
RakiRaki
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
4
Dodaj raki i krewetki trochę na raz do wrzącej wody, tak aby nie zatrzymać wrzenia, i niech gotować, aż różowy i crawfish jest zwinięty. Jak są one gotowane, użyć szczeliny łyżka do usunięcia raków i krewetek na talerzu i odstawić, aż będą one wystarczająco chłodne do obsługi.
Składniki, których będziesz potrzebować
RakiRaki
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
5
Usuń muszle z raków i krewetek i dodaj muszle z powrotem do garnka z płynem do gotowania i pozwól zmniejszyć o dwie trzecie. (Muszle raków są usuwane przez pękanie ogona obiema rękami i zmuszanie go do powrotu przez krzywą ogona.) Rezerwować mięso raków i krewetek do czasu potrzebnego. Po zmniejszeniu, odcedzić płyn do gotowania do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
RakiRaki
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
1
W innym rondlu, połączyć czosnek, szalotki, liść laurowy, gałka muszkatołowa, Jeśli za pomocą, i masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodać mąkę, aby zrobić zasmażkę i pozwolić jej gotować do blond, a następnie rozpocząć ubijanie w mleku. Do miski z płynem do gotowania owoców morza, ubić sery Cheddar i Gruyere.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Gałązki Koperku Lub Estragonu (opcjonalnie)Świeże Gałązki Koperku Lub Estragonu (opcjonalnie)
GruyereGruyere
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Dodaj to do mieszanki mleka i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
4
Zdjąć rondel z ognia, przyprawić sosem do smaku, białym pieprzem i solą w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
5
Usunąć i wyrzucić liść laurowy. Natychmiast umieść arkusz folii na wierzchu sosu, aby zapobiec tworzeniu się skóry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
6
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Dodać polewę dodając bułkę tartą, liście pietruszki, parmezan, Cheddar, przyprawa Cajun, chrzan i jajka na twardo do małej miski i łącząc drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciastka CielęceCiastka Cielęce
1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Świeże Gałązki Koperku Lub Estragonu (opcjonalnie)Świeże Gałązki Koperku Lub Estragonu (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Złóż raki i krewetki do sosu trochę na raz, dzięki czemu można kontrolować ilość sosu do ilości owoców morza. (Nie czuj się zmuszony do użycia całego sosu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
RakiRaki
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
9
Rozłóż mieszaninę do naczynia zapiekanki 3 quart.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
10
Posypać polewą i podgrzewać około 5 minut w piekarniku, aż polewa się rumiana.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
11
Podawać w stylu rodzinnym, przyozdobione gałązkami pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego

Składniki

1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoIrvine Przyprawy Przyprawy CajunIrvine Przyprawy Przyprawy Cajun1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwestarty Cheddarstarty Cheddar2Spód: okruszki z herbatników grahamstarty Cheddarstarty Cheddar1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania454papryka habaneroraki, dobrze wypłukane w kilku zmianach zimnej wody i wypatroszoneraki, dobrze wypłukane w kilku zmianach zimnej wody i wypatroszone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuszona bazylia, zmielona na proszek moździerzem i tłuczkiemsuszona bazylia, zmielona na proszek moździerzem i tłuczkiem2warzywo (np. szpinak)suszony tymianek, zmielony na proszek moździerzem i tłuczkiemsuszony tymianek, zmielony na proszek moździerzem i tłuczkiem4jajka na twardo, obrane na ciepło i posiekanejajka na twardo, obrane na ciepło i posiekane1porcja startego parmezanumąka uniwersalnamąka uniwersalna1porcja startego parmezanudrobno posiekane świeże liście pietruszki (z około 3 dużych gałązek)drobno posiekane świeże liście pietruszki (z około 3 dużych gałązek)1goździki Dużeczosnek, lekko rozgnieciony z boku ostrza noża i mielonyczosnek, lekko rozgnieciony z boku ostrza noża i mielony0warzywo (np. szpinak)gałka muszkatołowa mielona, opcjonalniegałka muszkatołowa mielona, opcjonalnie1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty Gruyeretarty Gruyere2warzywo (np. szpinak)chrzan preparowanychrzan preparowany2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwePanko bułka tartaPanko bułka tarta2warzywo (np. szpinak)uncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody2Spód: okruszki z herbatników grahamtarty parmezantarty parmezan2warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala6trochę posiekanej cukiniiSól, w razie potrzebySól, w razie potrzeby4do 6 szalotki, tylko białe i delikatne zielone częścido 6 szalotki, tylko białe i delikatne zielone części454papryka habanero(Rozmiar 31-40) krewetki, deveined(Rozmiar 31-40) krewetki, deveined1porcja startego parmezanumasło niesolonemasło niesolone6trochę posiekanej cukiniiBiały pieprzBiały pieprz

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Esperto Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Esperto Pinot Grigio
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Magazyn