Gulasz z krewetek i raków

Gulasz z krewetek i raków
Gulasz z krewetek i raków z Dalekiego południa wymaga ok. 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 318 kalorii, 31g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób lubiło to danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz cheddar, bazylia, masło, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 45%. Spróbuj Gulasz Z Głębokiego Południa, Deep South Shrimp and Sausage, oraz Deep South Slaw dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić 4 szklanki wody do wrzenia w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Do plastikowej torby 1-galon dodać paprykę, mielony tymianek, sól, mielony czarny pieprz, bazylia i chili w proszku i wstrząsnąć, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Tymianek MielonyTymianek Mielony
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
3
Dodaj raki i krewetki do worka w partiach i wstrząsnąć płaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
RakiRaki
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
4
Dodaj raki i krewetki trochę na raz do wrzącej wody, tak aby nie zatrzymać wrzenia, i niech gotować, aż różowy i crawfish jest zwinięty. Jak są one gotowane, użyć szczeliny łyżka do usunięcia raków i krewetek na talerzu i odstawić, aż będą one wystarczająco chłodne do obsługi.
Składniki, których będziesz potrzebować
RakiRaki
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
5
Usuń muszle z raków i krewetek i dodaj muszle z powrotem do garnka z płynem do gotowania i pozwól zmniejszyć o dwie trzecie. (Muszle raków są usuwane przez pękanie ogona obiema rękami i zmuszanie go do powrotu przez krzywą ogona.) Rezerwować mięso raków i krewetek do czasu potrzebnego. Po zmniejszeniu, odcedzić płyn do gotowania do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
RakiRaki
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1
W innym rondlu, połączyć czosnek, szalotki, liść laurowy, gałka muszkatołowa, Jeśli za pomocą, i masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodać mąkę, aby zrobić zasmażkę i pozwolić jej gotować do blond, a następnie rozpocząć ubijanie w mleku. Do miski z płynem do gotowania owoców morza, ubić sery Cheddar i Gruyere.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar
GruyereGruyere
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodaj to do mieszanki mleka i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
4
Zdjąć rondel z ognia, przyprawić sosem do smaku, białym pieprzem i solą w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
5
Usunąć i wyrzucić liść laurowy. Natychmiast umieść arkusz folii na wierzchu sosu, aby zapobiec tworzeniu się skóry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
6
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Dodać polewę dodając bułkę tartą, liście pietruszki, parmezan, Cheddar, przyprawa Cajun, chrzan i jajka na twardo do małej miski i łącząc drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciastka CielęceCiastka Cielęce
1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Oliwki Koktajlowe Nadziewane PimientoOliwki Koktajlowe Nadziewane Pimiento
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Złóż raki i krewetki do sosu trochę na raz, dzięki czemu można kontrolować ilość sosu do ilości owoców morza. (Nie czuj się zmuszony do użycia całego sosu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
RakiRaki
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
9
Rozłóż mieszaninę do naczynia zapiekanki 3 quart.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
10
Posypać polewą i podgrzewać około 5 minut w piekarniku, aż polewa się rumiana.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
Podawać w stylu rodzinnym, przyozdobione gałązkami pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego

Składniki

1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoIrvine Przyprawy Przyprawy CajunIrvine Przyprawy Przyprawy Cajun1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwestarty Cheddarstarty Cheddar23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calastarty Cheddarstarty Cheddar1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.raki, dobrze wypłukane w kilku zmianach zimnej wody i wypatroszoneraki, dobrze wypłukane w kilku zmianach zimnej wody i wypatroszone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuszona bazylia, zmielona na proszek moździerzem i tłuczkiemsuszona bazylia, zmielona na proszek moździerzem i tłuczkiem2Batoniki toffi Heathsuszony tymianek, zmielony na proszek moździerzem i tłuczkiemsuszony tymianek, zmielony na proszek moździerzem i tłuczkiem4jajka na twardo, obrane na ciepło i posiekanejajka na twardo, obrane na ciepło i posiekane12 łyżeczki czosnku w proszkumąka uniwersalnamąka uniwersalna12 łyżeczki czosnku w proszkudrobno posiekane świeże liście pietruszki (z około 3 dużych gałązek)drobno posiekane świeże liście pietruszki (z około 3 dużych gałązek)1goździki Dużeczosnek, lekko rozgnieciony z boku ostrza noża i mielonyczosnek, lekko rozgnieciony z boku ostrza noża i mielony0Batoniki toffi Heathgałka muszkatołowa mielona, opcjonalniegałka muszkatołowa mielona, opcjonalnie1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty Gruyeretarty Gruyere2Batoniki toffi Heathchrzan preparowanychrzan preparowany2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 calabanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 cala1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwePanko bułka tartaPanko bułka tarta2Batoniki toffi Heathuncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calatarty parmezantarty parmezan2Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek6krewetki i żyłkiSól, w razie potrzebySól, w razie potrzeby4do 6 szalotki, tylko białe i delikatne zielone częścido 6 szalotki, tylko białe i delikatne zielone części4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.(Rozmiar 31-40) krewetki, deveined(Rozmiar 31-40) krewetki, deveined12 łyżeczki czosnku w proszkumasło niesolonemasło niesolone6krewetki i żyłkiBiały pieprzBiały pieprz

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Esperto Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Esperto Pinot Grigio
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Magazyn