Gulasz z krewetek i raków z Dalekiego południa wymaga ok. 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 318 kalorii, 31g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób lubiło to danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz cheddar, bazylia, masło, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 45%. Spróbuj Gulasz Z Głębokiego Południa, Deep South Shrimp and Sausage, oraz Deep South Slaw dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Doprowadzić 4 szklanki wody do wrzenia w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Do plastikowej torby 1-galon dodać paprykę, mielony tymianek, sól, mielony czarny pieprz, bazylia i chili w proszku i wstrząsnąć, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Tymianek Mielony
Uncje Płynu świeżej Wody
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Gruby Czerwony Cukier
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
3
Dodaj raki i krewetki do worka w partiach i wstrząsnąć płaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Raki
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Gruby Czerwony Cukier
4
Dodaj raki i krewetki trochę na raz do wrzącej wody, tak aby nie zatrzymać wrzenia, i niech gotować, aż różowy i crawfish jest zwinięty. Jak są one gotowane, użyć szczeliny łyżka do usunięcia raków i krewetek na talerzu i odstawić, aż będą one wystarczająco chłodne do obsługi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Raki
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
5
Usuń muszle z raków i krewetek i dodaj muszle z powrotem do garnka z płynem do gotowania i pozwól zmniejszyć o dwie trzecie. (Muszle raków są usuwane przez pękanie ogona obiema rękami i zmuszanie go do powrotu przez krzywą ogona.) Rezerwować mięso raków i krewetek do czasu potrzebnego. Po zmniejszeniu, odcedzić płyn do gotowania do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Raki
(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
1
W innym rondlu, połączyć czosnek, szalotki, liść laurowy, gałka muszkatołowa, Jeśli za pomocą, i masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodać mąkę, aby zrobić zasmażkę i pozwolić jej gotować do blond, a następnie rozpocząć ubijanie w mleku. Do miski z płynem do gotowania owoców morza, ubić sery Cheddar i Gruyere.
Dodaj to do mieszanki mleka i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
4
Zdjąć rondel z ognia, przyprawić sosem do smaku, białym pieprzem i solą w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
5
Usunąć i wyrzucić liść laurowy. Natychmiast umieść arkusz folii na wierzchu sosu, aby zapobiec tworzeniu się skóry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
6
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Dodać polewę dodając bułkę tartą, liście pietruszki, parmezan, Cheddar, przyprawa Cajun, chrzan i jajka na twardo do małej miski i łącząc drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciastka Cielęce
1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Oliwki Koktajlowe Nadziewane Pimiento
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Cukierki Peachie-o
8
Złóż raki i krewetki do sosu trochę na raz, dzięki czemu można kontrolować ilość sosu do ilości owoców morza. (Nie czuj się zmuszony do użycia całego sosu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Raki
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
9
Rozłóż mieszaninę do naczynia zapiekanki 3 quart.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie Zapiekane
10
Posypać polewą i podgrzewać około 5 minut w piekarniku, aż polewa się rumiana.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
11
Podawać w stylu rodzinnym, przyozdobione gałązkami pietruszki.
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Esperto Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.