Gulasz z klopsików tortellini
Przepis na gulasz z klopsikami Tortellini można przygotować w około 1 godzinę i 25 minut . Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 1,77 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 19 g białka , 12 g tłuszczu i łącznie 349 kalorii . Ten przepis z Taste of Home wymaga bulionu wołowego, pieprzu, pomidorów z puszki i sezonowanej bułki tartej. Będzie hitem na Twojej zimowej imprezie. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 64% , to danie jest solidne. Spróbuj Pieczone Tortellini W Czerwonym Sosie , Serowe Tortellini Alfredo i Serowe Tortellini Z Kiełbasą Ragu, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj jajko, szpinak, bułkę tartą, sól i pieprz. Rozdrobnij wołowinę na mieszaninie i dobrze wymieszaj. Uformuj w kształt 3/4 cala. kulki.
W dużym rondlu smaż klopsiki partiami na 1 łyżce oleju; odpływ.
Wyjmij klopsiki i trzymaj w cieple.
Na tej samej patelni na pozostałym oleju podsmaż cebulę przez 2 minuty.
Dodaj seler i marchewkę; smażyć 2 minuty dłużej. Dodać bulion, fasolę, pomidory, bazylię i oregano.
Dodaj klopsiki; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 10 minut.
Dodaj tortellini; gotować przez 7-9 minut lub do miękkości, kilka razy mieszając.