Gulasz z klopsikami

Gulasz z klopsikami
Przepis na gulasz z klopsików można przygotować w około 1 godzinę . Za 72 centy za porcję otrzymujesz przystawkę dla 10 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 211 kalorii . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa z tym przepisem. Ten przepis z Taste of Home wymaga majeranku, soli, cebuli i marchewki. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 51% . Ta ocena jest solidna. Podobne przepisy to Zupa warzywna z klopsikami , Albondigas (zupa z klopsikami) i Kanapka z klopsikami BahnMi .

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj jajko, bułkę tartą, posiekaną cebulę, sól, majeranek i tymianek. Pokrusz wołowinę na wierzchu i dobrze wymieszaj. Uformuj 24 klopsiki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
MajeranekMajeranek
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Rozgrzej olej w holenderskim piekarniku. Zrumień klopsiki partiami; odcedź.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
3
Dodaj zupę, bulion, ziemniaki, marchewki i całe cebule. Doprowadź do wrzenia; zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut lub do momentu, aż mięso nie będzie już różowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
4
Udekoruj pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje10
Ocena Zdrowia11
Magazyn