Gulasz z klopsikami
Przepis na gulasz z klopsików można przygotować w około 1 godzinę . Za 72 centy za porcję otrzymujesz przystawkę dla 10 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 211 kalorii . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa z tym przepisem. Ten przepis z Taste of Home wymaga majeranku, soli, cebuli i marchewki. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 51% . Ta ocena jest solidna. Podobne przepisy to Zupa warzywna z klopsikami , Albondigas (zupa z klopsikami) i Kanapka z klopsikami BahnMi .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj jajko, bułkę tartą, posiekaną cebulę, sól, majeranek i tymianek. Pokrusz wołowinę na wierzchu i dobrze wymieszaj. Uformuj 24 klopsiki.
Rozgrzej olej w holenderskim piekarniku. Zrumień klopsiki partiami; odcedź.
Dodaj zupę, bulion, ziemniaki, marchewki i całe cebule. Doprowadź do wrzenia; zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut lub do momentu, aż mięso nie będzie już różowe.