Gulasz z kiełbasą i ryżem

Gulasz z kiełbasą i ryżem
Gulasz z kiełbasą i ryżem wymaga około 50 minut od początku do końca. To danie główne ma 552 kalorie, 40 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. Za 2,29 USD za porcję ten przepis pokrywa 31% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej i bezmlecznej. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli macie pod ręką szpinak baby, kiełbasę z indyka, cebulę i kilka innych składników, możecie to zrobić. Jest idealna na jesień. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżkami wynoszący 76%. Gulasz Kielbasa „aka” z kiełbasą, gulasz z soczewicy i kiełbasy oraz gulasz z soczewicy i kiełbasy są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W holenderskim piekarniku podsmaż kiełbasę, cebulę, szalotkę, jalapeno i czosnek na oliwie, aż cebula będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
KielbasaKielbasa
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Dodać wodę, bulion, fasolę, ryż i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
3
Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do momentu, aż ryż będzie miękki. Wymieszaj szpinak. Gotuj jeszcze 5 minut lub do momentu, aż szpinak zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Groszek Goya®Groszek Goya®

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec to świetny wybór na gulasz. Pełne, czerwone wina, takie jak Malbec i Cabernet Sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Możesz spróbować Dr. Loosen Dr. L. Riesling. Oceniającym podoba się, z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 11 dolarów za butelkę.
Dr. Poluzuj Dr. L. Riesling
Dr. Poluzuj Dr. L. Riesling
„...zaskakująco złożona i wyjątkowa wartość w prawie wytrawnym Rieslingu... Cytryna, zielone jabłko, wilgotna pestka i lekko kwiatowe aromaty, po których następuje rześkie, nasycone łupkiem podniebienie i finisz soczystych cytrusów i jabłka, orzechów oleje, sole mineralne i mokry kamień…” – Wine Advocate „To wino z pewnością jest jedną z najlepszych ofert w Mosel Riesling. „Wstępny” Riesling Ernsta Loosena charakteryzuje się aromatami świeżej brzoskwini i moreli, zrównoważonymi łagodną nutą ilość orzeźwiającej kwasowości. Świetny aperitif.” – Magazyn Food & Wine
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia34
Magazyn