Gulasz z kiełbasą i ryżem
Gulasz z kiełbasą i ryżem wymaga około 50 minut od początku do końca. To danie główne ma 552 kalorie, 40 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. Za 2,29 USD za porcję ten przepis pokrywa 31% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej i bezmlecznej. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli macie pod ręką szpinak baby, kiełbasę z indyka, cebulę i kilka innych składników, możecie to zrobić. Jest idealna na jesień. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżkami wynoszący 76%. Gulasz Kielbasa „aka” z kiełbasą, gulasz z soczewicy i kiełbasy oraz gulasz z soczewicy i kiełbasy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku podsmaż kiełbasę, cebulę, szalotkę, jalapeno i czosnek na oliwie, aż cebula będzie miękka.
Dodać wodę, bulion, fasolę, ryż i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia.
Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do momentu, aż ryż będzie miękki. Wymieszaj szpinak. Gotuj jeszcze 5 minut lub do momentu, aż szpinak zwiędnie.
Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec
Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec to świetny wybór na gulasz. Pełne, czerwone wina, takie jak Malbec i Cabernet Sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Możesz spróbować Dr. Loosen Dr. L. Riesling. Oceniającym podoba się, z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 11 dolarów za butelkę.
![Dr. Poluzuj Dr. L. Riesling]()
Dr. Poluzuj Dr. L. Riesling
„...zaskakująco złożona i wyjątkowa wartość w prawie wytrawnym Rieslingu... Cytryna, zielone jabłko, wilgotna pestka i lekko kwiatowe aromaty, po których następuje rześkie, nasycone łupkiem podniebienie i finisz soczystych cytrusów i jabłka, orzechów oleje, sole mineralne i mokry kamień…” – Wine Advocate „To wino z pewnością jest jedną z najlepszych ofert w Mosel Riesling. „Wstępny” Riesling Ernsta Loosena charakteryzuje się aromatami świeżej brzoskwini i moreli, zrównoważonymi łagodną nutą ilość orzeźwiającej kwasowości. Świetny aperitif.” – Magazyn Food & Wine