Gulasz z kiełbasą, fasolą i makaronem

Gulasz z kiełbasą, fasolą i makaronem
Gulasz z kiełbasą, fasolą i makaronem wymaga około 8 godzin i 10 minut od początku do końca. Uważasz na swoją sylwetkę? Ten przepis bez nabiału ma 411 kalorii , 21 g białka i 22 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 8 osób. Za 1,42 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny na zimę . Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Jeśli masz pod ręką skórkę parmezanu, fasolę, tymianek i kilka innych składników, możesz je zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 57% , co jest solidne. Podobne przepisy obejmują marokański gulasz z kiełbasą , gulasz z fasoli Cannellini i wędzonego indyka oraz gulasz z białej fasoli, jarmużu i pomidorów .

Instrukcje

1
Rozłóż cebulę na dnie garnka o pojemności 5,5–6 litrów i połóż na niej marchewkę, czosnek, białą fasolę, wiązkę tymianku i kiełbaski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Linki Do KiełbasLinki Do Kiełbas
Fasola BiałaFasola Biała
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
2
Wymieszaj pokrojone w kostkę pomidory z bulionem i trzema szklankami wody, a następnie zalej kiełbaski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
3
Jeśli używasz, dodaj skórkę parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
4
Gotować na dużym ogniu przez 4 do 5 godzin lub na małym ogniu przez 7 do 8 godzin; fasola będzie miękka i zacznie się rozpadać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
5
Odkryj wolnowar, wyjmij i usuń wiązkę tymianku i skórkę parmezanu, a następnie przełóż kiełbaski na deskę do krojenia. Wymieszaj makaron z gulaszem i gotuj pod przykryciem, aż makaron będzie ugotowany, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Linki Do KiełbasLinki Do Kiełbas
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
6
Wyłącz ogrzewanie.
7
Pokrój kiełbaski na kawałki wielkości kęsa i wymieszaj z gulaszem razem z pietruszką i octem. Dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
8
Podawać z startym parmezanem do posypania dania i chrupiącym chlebem, którym można nasiąknąć bulionem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwekłyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwek
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia16
Magazyn