Gulasz z kiełbasą, fasolą i makaronem
Gulasz z kiełbasą, fasolą i makaronem wymaga około 8 godzin i 10 minut od początku do końca. Uważasz na swoją sylwetkę? Ten przepis bez nabiału ma 411 kalorii , 21 g białka i 22 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 8 osób. Za 1,42 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny na zimę . Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Jeśli masz pod ręką skórkę parmezanu, fasolę, tymianek i kilka innych składników, możesz je zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 57% , co jest solidne. Podobne przepisy obejmują marokański gulasz z kiełbasą , gulasz z fasoli Cannellini i wędzonego indyka oraz gulasz z białej fasoli, jarmużu i pomidorów .
Instrukcje
Rozłóż cebulę na dnie garnka o pojemności 5,5–6 litrów i połóż na niej marchewkę, czosnek, białą fasolę, wiązkę tymianku i kiełbaski.
Wymieszaj pokrojone w kostkę pomidory z bulionem i trzema szklankami wody, a następnie zalej kiełbaski.
Jeśli używasz, dodaj skórkę parmezanu.
Gotować na dużym ogniu przez 4 do 5 godzin lub na małym ogniu przez 7 do 8 godzin; fasola będzie miękka i zacznie się rozpadać.
Odkryj wolnowar, wyjmij i usuń wiązkę tymianku i skórkę parmezanu, a następnie przełóż kiełbaski na deskę do krojenia. Wymieszaj makaron z gulaszem i gotuj pod przykryciem, aż makaron będzie ugotowany, około 20 minut.
Pokrój kiełbaski na kawałki wielkości kęsa i wymieszaj z gulaszem razem z pietruszką i octem. Dopraw solą i pieprzem.
Podawać z startym parmezanem do posypania dania i chrupiącym chlebem, którym można nasiąknąć bulionem.