Gulasz z kataplany z kiełbasą i małż
Gulasz kataplana z kiełbasą i małż jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 612 kalorii, 28g białka, oraz 49g tłuszczu na porcję. Na 2,32 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, płatki czerwonej papryki, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest dobre. Spróbuj Małże i kiełbasa w Kataplanie, Gulasz rybny z małż, oraz Pijane małże i kiełbasa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku rozgrzać olej na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodać kiełbasę; gotować, obracając, aż rumiane, o 10 protokół.
Wylać wszystko oprócz 2 łyżki tłuszczu.
Zmniejszyć ciepło do umiarkowanie niskiego poziomu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodać czosnek i paprykę i gotować, mieszając, przez 30 sekund dłużej.
Kiełbasę pokroić w 1/2 cala plastry i wymieszać je i pastę pomidorową do garnka.
W średnim rondlu ze stali nierdzewnej połączyć sok z małży, wino, liście laurowe i płatki czerwonej papryki. Odrzuć wszelkie małże, które są złamane lub nie zaciskają się po naciśnięciu.
Dodać małże do patelni. Przykryć i doprowadzić do wrzenia. Gotować, potrząsając patelnię od czasu do czasu, aż małże się otworzą, o 3 protokół.
Usuń otwarte małże i kontynuuj gotowanie, odkrywając patelnię w razie potrzeby, aby usunąć małże, gdy tylko się otworzą. Wyrzucić wszystkie, które nie otwierają się.
Ostrożnie wlać płyn do gotowania małży do mieszanki kiełbas, pozostawiając na dnie patelni wszelkie ziarna.
Dodać 2 łyżki natki pietruszki, sól w razie potrzeby, i czarny pieprz. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, przykryć i kontynuować gotowanie przez 5 minut. Wymieszaj małże w skorupkach. Dusić, pod przykryciem, aż małże są ciepłe przez, o 1 minutę.
Podawać z pozostałą pietruszką.
Polecamy wino: spróbuj tego rustykalnego gulaszu w stylu portugalskim z najbardziej podstawowymi i orzeźwiającymi białymi winami portugalskimi, vinho verde. Poszukaj najmłodszej butelki, jaką możesz znaleźć.