Przepis Grecki gulasz jagnięcy może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 3 godziny i 15 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 48g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 702 kalorie. Ten przepis służy 10 i kosztuje $4.91 za porcję. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Ten przepis od Foodnetwork ma 32 fanów. Mieszanka oregano, oliwy z oliwek, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Gulasz Z Jagnięciny Po Grecku, Gulasz Z Jagnięciny Po Grecku, oraz Grecki Gulasz Jagnięcy Z Fetą.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Do największego rondla lub zapiekanki masz, że pójdzie do piekarnika, wlać 3 łyżki oleju. Mięso brązowo w partiach na dużym ogniu i wyjąć łyżką szczelinową na pobliski talerz. Możesz potrzebować więcej oleju, jak to zrobić. Cebula na pewno będzie go potrzebować, więc wlać pozostały olej lub dodać więcej, dodać cebulę, posypując je odrobiną soli i gotować, aż będzie miękka i półprzezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Dodaj czosnek, seler, tymianek i oregano. Po kilku minutach, gdy zapach czosnku wafts up, usunąć połowę mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Szklanki Ząbków Czosnku
4
Dodaj mięso do mieszaniny na patelni, przykryj pozostałą połówką, dodaj liście laurowe, marchew, pomidory, wywar i wino. Używam dużej, ale płaskiej zapiekanki i ta ilość płynu pokrywa mięso, ale jeśli okaże się, że potrzebujesz więcej płynu, dodaj wodę-chcesz dużo płynu, ponieważ w końcu będziesz gotować w nim makaron. Doprowadzić do wrzenia, usunąć szumowiny i niech bańki na około 3 protokół. Następnie przykryć, przenieść do piekarnika i piec przez około 2 do 2 1/2 godziny, lub gotować na bardzo małym ogniu. Mięso powinno być miękkie i ulegające.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Usuń marchewkę (i jedz, gotuj) i liście laurowe, jeśli chcesz, i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
6
Oczywiście możesz teraz przejść do ostatniego etapu, ale zakładam, że tego nie zrobisz. W takim przypadku pozostaw gulasz do ostygnięcia i trzymaj go w lodówce, aż będziesz chciał. Odtłuść tłuszcz z góry i pamiętaj, aby wyjąć go z lodówki na dobre 1 do 2 godzin przed ponownym ugotowaniem. Można podgrzać to w piekarniku, ale ponieważ makaron zostanie wstawiony do pieca, mam tendencję do podgrzewania go tam. Upewnij się, że gulasz jest gorący. Tymczasem doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Gdy się zagotuje, dodaj sól, a następnie makaron. Gotować, aż to prawie, ale nie całkiem gotowane; to powinno mieć jeszcze kilka minut, aby przejść.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Następnie odcedzić makaron i dodać go szybko do bulgoczących soków w zapiekance, upewniając się najpierw, że jest wystarczająco dużo bulgoczących soków. Nie chcesz utopić mięsa, ale chcesz tyle, żeby makaron był przykryty. Oczywiście makaron wchłonie część płynu po zakończeniu gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
8
W ciągu kilku minut makaron należy ugotować. Pokruszyć trochę fety i umieścić w misce z posiekaną natką pietruszki, oregano lub bazylii. Wymieszać, aby połączyć, a następnie pozostawić z nią łyżkę, aby ludzie mogli posypać serem ziołowym na gulaszu, jak chcą. Dusić gulasz w płytkich miseczkach do zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Mieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych