Gulasz Z Jagnięciny Po Grecku

Gulasz Z Jagnięciny Po Grecku
Przepis Grecki gulasz jagnięcy może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 3 godziny i 15 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 48g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 702 kalorie. Ten przepis służy 10 i kosztuje $4.91 za porcję. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Ten przepis od Foodnetwork ma 32 fanów. Mieszanka oregano, oliwy z oliwek, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Gulasz Z Jagnięciny Po Grecku, Gulasz Z Jagnięciny Po Grecku, oraz Grecki Gulasz Jagnięcy Z Fetą.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
2
Do największego rondla lub zapiekanki masz, że pójdzie do piekarnika, wlać 3 łyżki oleju. Mięso brązowo w partiach na dużym ogniu i wyjąć łyżką szczelinową na pobliski talerz. Możesz potrzebować więcej oleju, jak to zrobić. Cebula na pewno będzie go potrzebować, więc wlać pozostały olej lub dodać więcej, dodać cebulę, posypując je odrobiną soli i gotować, aż będzie miękka i półprzezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
3
Dodaj czosnek, seler, tymianek i oregano. Po kilku minutach, gdy zapach czosnku wafts up, usunąć połowę mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
4
Dodaj mięso do mieszaniny na patelni, przykryj pozostałą połówką, dodaj liście laurowe, marchew, pomidory, wywar i wino. Używam dużej, ale płaskiej zapiekanki i ta ilość płynu pokrywa mięso, ale jeśli okaże się, że potrzebujesz więcej płynu, dodaj wodę-chcesz dużo płynu, ponieważ w końcu będziesz gotować w nim makaron. Doprowadzić do wrzenia, usunąć szumowiny i niech bańki na około 3 protokół. Następnie przykryć, przenieść do piekarnika i piec przez około 2 do 2 1/2 godziny, lub gotować na bardzo małym ogniu. Mięso powinno być miękkie i ulegające.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Usuń marchewkę (i jedz, gotuj) i liście laurowe, jeśli chcesz, i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Oczywiście możesz teraz przejść do ostatniego etapu, ale zakładam, że tego nie zrobisz. W takim przypadku pozostaw gulasz do ostygnięcia i trzymaj go w lodówce, aż będziesz chciał. Odtłuść tłuszcz z góry i pamiętaj, aby wyjąć go z lodówki na dobre 1 do 2 godzin przed ponownym ugotowaniem. Można podgrzać to w piekarniku, ale ponieważ makaron zostanie wstawiony do pieca, mam tendencję do podgrzewania go tam. Upewnij się, że gulasz jest gorący. Tymczasem doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Gdy się zagotuje, dodaj sól, a następnie makaron. Gotować, aż to prawie, ale nie całkiem gotowane; to powinno mieć jeszcze kilka minut, aby przejść.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Następnie odcedzić makaron i dodać go szybko do bulgoczących soków w zapiekance, upewniając się najpierw, że jest wystarczająco dużo bulgoczących soków. Nie chcesz utopić mięsa, ale chcesz tyle, żeby makaron był przykryty. Oczywiście makaron wchłonie część płynu po zakończeniu gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
8
W ciągu kilku minut makaron należy ugotować. Pokruszyć trochę fety i umieścić w misce z posiekaną natką pietruszki, oregano lub bazylii. Wymieszać, aby połączyć, a następnie pozostawić z nią łyżkę, aby ludzie mogli posypać serem ziołowym na gulaszu, jak chcą. Dusić gulasz w płytkich miseczkach do zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia68
Magazyn