Duszony gulasz jagnięcy to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 1582 kalorie, 222g białka, oraz 57 g tłuszczu. Na 18,64 zł / porcja, ten przepis okładki 66% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ciecierzycę, imbir, morele i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Gulasz Z Jagnięciny Duszony, Trzcina Jagnięca Duszona, oraz Duszona Noga Z Jagnięciny dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W misce do mieszania dodać 2 łyżki oliwy z oliwek, kurkumy, kminku, cayenne, kardamonu i soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Kurkuma
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
2
Dobrze wymieszać, aż mieszanina zmieni się w pastę, jeśli pasta jest zbyt gęsta dodaj trochę więcej oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
3
Dodać kostkę jagnięciny do miski i wrzucić wokół dobrze płaszcz. Przykryć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w dużym, ciężkim dnie garnka na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
5
Dodać 1/3 jagnięciny i dobrze brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
6
Wyjąć na talerz i powtórzyć z pozostałą jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
7
Dodaj cebulę i marchew do garnka i pocić przez 5 minut. Wymieszaj świeży czosnek i imbir; kontynuuj gotowanie przez dodatkowe 5 minut. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i ciecierzycą, następnie dodać jagnięcinę do garnka i wymieszać skórkę z cytryny, bulion z kurczaka, morele i miód.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Srebrne Nonpareile
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
Słonina Wieprzowa
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Groch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
8
Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 1 1/2 do 2 godzin, mieszając od czasu do czasu, aż jagnięcina będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
9
Posyp gulasz posiekaną świeżą kolendrą i podawaj prosto z garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendra
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych