Duszony gulasz jagnięcy to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 1582 kalorie, 222g białka, oraz 57 g tłuszczu. Na 18,64 zł / porcja, ten przepis okładki 66% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ciecierzycę, imbir, morele i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Gulasz Z Jagnięciny Duszony, Trzcina Jagnięca Duszona, oraz Duszona Noga Z Jagnięciny dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W misce do mieszania dodać 2 łyżki oliwy z oliwek, kurkumy, kminku, cayenne, kardamonu i soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Kurkuma
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
2
Dobrze wymieszać, aż mieszanina zmieni się w pastę, jeśli pasta jest zbyt gęsta dodaj trochę więcej oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
3
Dodać kostkę jagnięciny do miski i wrzucić wokół dobrze płaszcz. Przykryć i odstawić.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w dużym, ciężkim dnie garnka na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Dodać 1/3 jagnięciny i dobrze brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
6
Wyjąć na talerz i powtórzyć z pozostałą jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
7
Dodaj cebulę i marchew do garnka i pocić przez 5 minut. Wymieszaj świeży czosnek i imbir; kontynuuj gotowanie przez dodatkowe 5 minut. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i ciecierzycą, następnie dodać jagnięcinę do garnka i wymieszać skórkę z cytryny, bulion z kurczaka, morele i miód.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Srebrne Nonpareile
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I Prażone
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Groch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 1 1/2 do 2 godzin, mieszając od czasu do czasu, aż jagnięcina będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
9
Posyp gulasz posiekaną świeżą kolendrą i podawaj prosto z garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendra
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji