Gulasz Z Jagnięciny Baskijskiej

Gulasz Z Jagnięciny Baskijskiej
Baskijski gulasz z jagnięciny może być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 536 kalorii, 53g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 5,91 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. 2123 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest idealny do Zima. Jeśli masz pomidor, wino, rozmaryn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin i 20 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Gulasz Z Jagnięciny Baskijskiej, Tastetrotting: Marmitako vel Baskijski gulasz z tuńczyka z papryką i ziemniakami, oraz Baskijskie Ciasto Wiśniowe (Cherry Gâteau Basque) są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Połączyć jagnięcinę, połowę ząbków czosnku, rozmaryn, i białe wino w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Marynować od 2 do 3 godzin.
3
Mięso odcedzić, wyrzucić marynatę i osuszyć papierowymi ręcznikami. Pozostałe ząbki czosnku zmielić i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Mięso MieloneMięso Mielone
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni o dużym dnie z pokrywką, na średnim ogniu. Pracując partiami, brązuj mięso ze wszystkich stron, około 10 minut na partię. Posolić mięso, gdy brązowieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
1
Wyjąć mięso z patelni i dodać posiekaną cebulę na patelnię. Gotować, skrobanie rumiane kawałki przyklejone do dna garnka z drewnianą łyżką, aż cebula są miękkie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Dodać czosnek i gotować jeszcze minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
3
Mięso odstawić na patelnię, dodać paprykę, pieczoną paprykę, pomidory, natkę pietruszki, liść laurowy, czerwone wino, przyprawić na wolnym ogniu: mięso odstawić na patelnię z cebulą i czosnkiem. Wymieszaj paprykę, pieczoną paprykę, pomidory, pietruszkę, liść laurowy i czerwone wino. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do medium, i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, pozwalając płyny, aby zmniejszyć nieco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Dodać bulion z kurczaka, dusić: 
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
5
Dodać bulion z kurczaka, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie bardzo miękkie, 2 do 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Dodaj świeżo zmielony czarny pieprz i więcej soli do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
7
Podawać z rustykalnym chlebem. Jeśli chcesz, spróbuj udekorować świeżymi liśćmi mięty (choć nie mam pojęcia, jak to jest "baskijskie", po prostu smakuje.)
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Miętaświeża Mięta
Włoski ChlebWłoski Chleb

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Gulasz świetnie komponuje się z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Nikiel & nikiel Quicksilver Cabernet Sauvignon z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 120 dolarów za butelkę.
Nikiel & Nikiel Quicksilver Cabernet Sauvignon
Nikiel & Nikiel Quicksilver Cabernet Sauvignon
Wspaniały pop czerwonych owoców-podpis tej winnicy-otwiera ten dekadencki, skoncentrowany rocznik. 2015 Quicksilver ma nieco ciemniejsze smaki owocowe niż jego poprzedni rocznik, zachowując jednocześnie soczyste nuty wiśni i śliwki, które trzeba pokochać z tej zachodniej strony Rutherford. Eleganckie nuty kwiatowe i przepyszna naturalna kwasowość rozjaśniają podniebienie, podczas gdy bogate taniny przenoszą smaki w długie, trwałe wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia55
Magazyn