Baskijski gulasz z jagnięciny może być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 536 kalorii, 53g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 5,91 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. 2123 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest idealny do Zima. Jeśli masz pomidor, wino, rozmaryn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin i 20 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Gulasz Z Jagnięciny Baskijskiej, Tastetrotting: Marmitako vel Baskijski gulasz z tuńczyka z papryką i ziemniakami, oraz Baskijskie Ciasto Wiśniowe (Cherry Gâteau Basque) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Połączyć jagnięcinę, połowę ząbków czosnku, rozmaryn, i białe wino w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Piersi Bażanta Jeśli)
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Groch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Marynować od 2 do 3 godzin.
3
Mięso odcedzić, wyrzucić marynatę i osuszyć papierowymi ręcznikami. Pozostałe ząbki czosnku zmielić i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1/2 Szklanki świeżego Ananasa, Posiekanego
Woda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
1
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni o dużym dnie z pokrywką, na średnim ogniu. Pracując partiami, brązuj mięso ze wszystkich stron, około 10 minut na partię. Posolić mięso, gdy brązowieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
Woda, Aby Umożliwić
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
1
Wyjąć mięso z patelni i dodać posiekaną cebulę na patelnię. Gotować, skrobanie rumiane kawałki przyklejone do dna garnka z drewnianą łyżką, aż cebula są miękkie, o 5 protokół.
Mięso odstawić na patelnię, dodać paprykę, pieczoną paprykę, pomidory, natkę pietruszki, liść laurowy, czerwone wino, przyprawić na wolnym ogniu: mięso odstawić na patelnię z cebulą i czosnkiem. Wymieszaj paprykę, pieczoną paprykę, pomidory, pietruszkę, liść laurowy i czerwone wino. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do medium, i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, pozwalając płyny, aby zmniejszyć nieco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Uncje Płynu świeżej Wody
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
Dodać bulion z kurczaka, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie bardzo miękkie, 2 do 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)
Woda, Aby Umożliwić
6
Dodaj świeżo zmielony czarny pieprz i więcej soli do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
7
Podawać z rustykalnym chlebem. Jeśli chcesz, spróbuj udekorować świeżymi liśćmi mięty (choć nie mam pojęcia, jak to jest "baskijskie", po prostu smakuje.)
Gulasz świetnie komponuje się z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Nikiel & nikiel Quicksilver Cabernet Sauvignon z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 120 dolarów za butelkę.