Gulasz Z Jagnięciny Baskijskiej

Gulasz Z Jagnięciny Baskijskiej
Baskijski gulasz z jagnięciny może być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 536 kalorii, 53g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 5,91 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. 2123 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest idealny do Zima. Jeśli masz pomidor, wino, rozmaryn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin i 20 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Gulasz Z Jagnięciny Baskijskiej, Tastetrotting: Marmitako vel Baskijski gulasz z tuńczyka z papryką i ziemniakami, oraz Baskijskie Ciasto Wiśniowe (Cherry Gâteau Basque) są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Połączyć jagnięcinę, połowę ząbków czosnku, rozmaryn, i białe wino w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Marynować od 2 do 3 godzin.
3
Mięso odcedzić, wyrzucić marynatę i osuszyć papierowymi ręcznikami. Pozostałe ząbki czosnku zmielić i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Mięso MieloneMięso Mielone
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni o dużym dnie z pokrywką, na średnim ogniu. Pracując partiami, brązuj mięso ze wszystkich stron, około 10 minut na partię. Posolić mięso, gdy brązowieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
1
Wyjąć mięso z patelni i dodać posiekaną cebulę na patelnię. Gotować, skrobanie rumiane kawałki przyklejone do dna garnka z drewnianą łyżką, aż cebula są miękkie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodać czosnek i gotować jeszcze minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
3
Mięso odstawić na patelnię, dodać paprykę, pieczoną paprykę, pomidory, natkę pietruszki, liść laurowy, czerwone wino, przyprawić na wolnym ogniu: mięso odstawić na patelnię z cebulą i czosnkiem. Wymieszaj paprykę, pieczoną paprykę, pomidory, pietruszkę, liść laurowy i czerwone wino. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do medium, i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, pozwalając płyny, aby zmniejszyć nieco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Dodać bulion z kurczaka, dusić: 
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
5
Dodać bulion z kurczaka, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie bardzo miękkie, 2 do 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Dodaj świeżo zmielony czarny pieprz i więcej soli do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
7
Podawać z rustykalnym chlebem. Jeśli chcesz, spróbuj udekorować świeżymi liśćmi mięty (choć nie mam pojęcia, jak to jest "baskijskie", po prostu smakuje.)
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Miętaświeża Mięta
Włoski ChlebWłoski Chleb

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Gulasz świetnie komponuje się z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Nikiel & nikiel Quicksilver Cabernet Sauvignon z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 120 dolarów za butelkę.
Nikiel & Nikiel Quicksilver Cabernet Sauvignon
Nikiel & Nikiel Quicksilver Cabernet Sauvignon
Wspaniały pop czerwonych owoców-podpis tej winnicy-otwiera ten dekadencki, skoncentrowany rocznik. 2015 Quicksilver ma nieco ciemniejsze smaki owocowe niż jego poprzedni rocznik, zachowując jednocześnie soczyste nuty wiśni i śliwki, które trzeba pokochać z tej zachodniej strony Rutherford. Eleganckie nuty kwiatowe i przepyszna naturalna kwasowość rozjaśniają podniebienie, podczas gdy bogate taniny przenoszą smaki w długie, trwałe wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia55
Magazyn