Gulasz z indyka z warzywami korzeniowymi może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 69g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 1502 kalorii. Na 6,46 zł / porcja, ten przepis okładki 86% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ten przepis jest lubiany przez 136 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Zima. Udaj się do sklepu i odbierz seler, rzep, średnio dużą cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Powolna kuchenka gulasz z indyka z musztardą i warzywami korzeniowymi, Zapiekany gulasz z warzywami korzeniowymi, oraz Gulasz jagnięcy z warzywami korzeniowymi są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Brązowe uda indyka: Rozgrzej piekarnik do 149°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udo Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Rozgrzać oliwę na średnim ogniu w holenderskim piekarniku na górze kuchenki. Umyć i wkleić suche kawałki indyka. Pracując partiami, jeśli to konieczne, brązuj uda indyka, pierwsza strona skóry w dół, 2-3 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście Pietruszki
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
3
Posyp uda odrobiną soli, gdy je brązujesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Cebulę i seler ugotować: gdy uda się rumiane, wyjąć je z patelni i umieścić w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Dodaj cebulę i seler do garnka. Gotować przez około 5 minut, aż cebula będzie przezroczysta i zacznie brązowieć na brzegach.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Dodać udka z indyka, sól, połowę wywaru: odstawić udka z indyka do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udo Z Indyka
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Dodać 2 łyżeczki soli i połowę wywaru. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, wyjąć z góry kuchenki i włożyć do piekarnika, pod przykryciem, na godzinę i piętnaście minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Dodaj resztę warzyw i pozostały wywar: po godzinie i piętnastu minutach wyjmij z piekarnika i dodaj resztę warzyw-marchew, rzepa, brukiew i ziemniaki, zioła i resztę wywaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Rutabaga, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Rzepa
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Powrót do piekarnika, pokryte, i gotować do miękkości, kolejne 45 minut lub więcej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
10
Mięso z udek z indyka, powrót do gulaszu:
Składniki, których będziesz potrzebować
Udo Z Indyka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
11
Udka z indyka wyjąć z gulaszu i wstawić do miski do ostygnięcia. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, usuń mięso z kości. Wyrzucić kości i skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udo Z Indyka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
12
Pokroić mięso na kawałki wielkości kęsa (1 1/2-cala lub tak kawałki) i wrócić do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
13
Posypać czarnym pieprzem i dodać więcej soli do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec to moje najlepsze dania na gulasz. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Można spróbować Okrągłego stawu Kith i Kin Cabernet Sauvignon (Magnum). Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 90 dolarów za butelkę.