Gulasz z indyka z warzywami korzeniowymi

Gulasz z indyka z warzywami korzeniowymi
Gulasz z indyka z warzywami korzeniowymi może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 69g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 1502 kalorii. Na 6,46 zł / porcja, ten przepis okładki 86% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ten przepis jest lubiany przez 136 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Zima. Udaj się do sklepu i odbierz seler, rzep, średnio dużą cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Powolna kuchenka gulasz z indyka z musztardą i warzywami korzeniowymi, Zapiekany gulasz z warzywami korzeniowymi, oraz Gulasz jagnięcy z warzywami korzeniowymi są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Brązowe uda indyka: Rozgrzej piekarnik do 149°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udo Z IndykaUdo Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Rozgrzać oliwę na średnim ogniu w holenderskim piekarniku na górze kuchenki. Umyć i wkleić suche kawałki indyka. Pracując partiami, jeśli to konieczne, brązuj uda indyka, pierwsza strona skóry w dół, 2-3 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
3
Posyp uda odrobiną soli, gdy je brązujesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
4
Cebulę i seler ugotować: gdy uda się rumiane, wyjąć je z patelni i umieścić w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodaj cebulę i seler do garnka. Gotować przez około 5 minut, aż cebula będzie przezroczysta i zacznie brązowieć na brzegach.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Dodać udka z indyka, sól, połowę wywaru: odstawić udka z indyka do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udo Z IndykaUdo Z Indyka
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Dodać 2 łyżeczki soli i połowę wywaru. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, wyjąć z góry kuchenki i włożyć do piekarnika, pod przykryciem, na godzinę i piętnaście minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Dodaj resztę warzyw i pozostały wywar: po godzinie i piętnastu minutach wyjmij z piekarnika i dodaj resztę warzyw-marchew, rzepa, brukiew i ziemniaki, zioła i resztę wywaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Rutabaga, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Boku 1-1/2 CalaRutabaga, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
RzepaRzepa
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Powrót do piekarnika, pokryte, i gotować do miękkości, kolejne 45 minut lub więcej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
Mięso z udek z indyka, powrót do gulaszu: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Udo Z IndykaUdo Z Indyka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
11
Udka z indyka wyjąć z gulaszu i wstawić do miski do ostygnięcia. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, usuń mięso z kości. Wyrzucić kości i skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udo Z IndykaUdo Z Indyka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Pokroić mięso na kawałki wielkości kęsa (1 1/2-cala lub tak kawałki) i wrócić do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
13
Posypać czarnym pieprzem i dodać więcej soli do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec to moje najlepsze dania na gulasz. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Można spróbować Okrągłego stawu Kith i Kin Cabernet Sauvignon (Magnum). Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 90 dolarów za butelkę.
Okrągły staw Kith i Kin Cabernet Sauvignon (Magnum)
Okrągły staw Kith i Kin Cabernet Sauvignon (Magnum)
Zachęcający i przystępny bukiet przygotowuje podniebienie aromatami wiśni, czerwonych jagód posypanych kakao i subtelnymi nutami przypraw. Napędzane czerwonymi owocami, elastyczne wejście dokucza jasnymi nutami świeżej wiśni i lukrecji, natychmiast prowadząc do ciemniejszych, mięsistych nut. Ten pełnowartościowy Cabernet pokazuje piękną równowagę owoców, kwasu, przypraw i taniny. Ziemiste nuty leśnej podłogi, ciemnej czekolady i szałwii pozostaną pełne, a jednocześnie niezwykle miękkie wykończenie.Mieszanka: 85% Cabernet Sauvignon, 10% Petit Verdot, 3% Malbec, 2% Petite Sirah
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn