Gulasz z indyka z warzywami korzeniowymi

Gulasz z indyka z warzywami korzeniowymi
Gulasz z indyka z warzywami korzeniowymi może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 69g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 1502 kalorii. Na 6,46 zł / porcja, ten przepis okładki 86% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ten przepis jest lubiany przez 136 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Zima. Udaj się do sklepu i odbierz seler, rzep, średnio dużą cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Powolna kuchenka gulasz z indyka z musztardą i warzywami korzeniowymi, Zapiekany gulasz z warzywami korzeniowymi, oraz Gulasz jagnięcy z warzywami korzeniowymi są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Brązowe uda indyka: Rozgrzej piekarnik do 149°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udo Z IndykaUdo Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Rozgrzać oliwę na średnim ogniu w holenderskim piekarniku na górze kuchenki. Umyć i wkleić suche kawałki indyka. Pracując partiami, jeśli to konieczne, brązuj uda indyka, pierwsza strona skóry w dół, 2-3 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
3
Posyp uda odrobiną soli, gdy je brązujesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Cebulę i seler ugotować: gdy uda się rumiane, wyjąć je z patelni i umieścić w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Dodaj cebulę i seler do garnka. Gotować przez około 5 minut, aż cebula będzie przezroczysta i zacznie brązowieć na brzegach.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Dodać udka z indyka, sól, połowę wywaru: odstawić udka z indyka do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udo Z IndykaUdo Z Indyka
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Dodać 2 łyżeczki soli i połowę wywaru. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, wyjąć z góry kuchenki i włożyć do piekarnika, pod przykryciem, na godzinę i piętnaście minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Dodaj resztę warzyw i pozostały wywar: po godzinie i piętnastu minutach wyjmij z piekarnika i dodaj resztę warzyw-marchew, rzepa, brukiew i ziemniaki, zioła i resztę wywaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Rutabaga, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Boku 1-1/2 CalaRutabaga, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
RzepaRzepa
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Powrót do piekarnika, pokryte, i gotować do miękkości, kolejne 45 minut lub więcej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
10
Mięso z udek z indyka, powrót do gulaszu: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Udo Z IndykaUdo Z Indyka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
11
Udka z indyka wyjąć z gulaszu i wstawić do miski do ostygnięcia. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, usuń mięso z kości. Wyrzucić kości i skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udo Z IndykaUdo Z Indyka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Pokroić mięso na kawałki wielkości kęsa (1 1/2-cala lub tak kawałki) i wrócić do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
13
Posypać czarnym pieprzem i dodać więcej soli do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec to moje najlepsze dania na gulasz. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Można spróbować Okrągłego stawu Kith i Kin Cabernet Sauvignon (Magnum). Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 90 dolarów za butelkę.
Okrągły staw Kith i Kin Cabernet Sauvignon (Magnum)
Okrągły staw Kith i Kin Cabernet Sauvignon (Magnum)
Zachęcający i przystępny bukiet przygotowuje podniebienie aromatami wiśni, czerwonych jagód posypanych kakao i subtelnymi nutami przypraw. Napędzane czerwonymi owocami, elastyczne wejście dokucza jasnymi nutami świeżej wiśni i lukrecji, natychmiast prowadząc do ciemniejszych, mięsistych nut. Ten pełnowartościowy Cabernet pokazuje piękną równowagę owoców, kwasu, przypraw i taniny. Ziemiste nuty leśnej podłogi, ciemnej czekolady i szałwii pozostaną pełne, a jednocześnie niezwykle miękkie wykończenie.Mieszanka: 85% Cabernet Sauvignon, 10% Petit Verdot, 3% Malbec, 2% Petite Sirah
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn