Przepis meksykański gulasz z indyka może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. Jedna porcja zawiera 490 kalorii, 89g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na $6.96 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać prażone pestki dyni, sól, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest idealny do Jesień. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Gulasz z indyka i squasha po meksykańsku, Gulasz Meksykański, oraz Gulasz Z Dorsza I Ziemniaków Po Meksykańsku.
Instrukcje
1
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Brojler
2
Połówki pieprzu, skórki do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia. Broil 6 minut lub do poczernienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Folia Aluminiowa
3
Umieść w papierowej torbie i złóż, aby szczelnie zamknąć.
4
Odstawić na 15 minut. Obrać i posiekać; odstawić.
5
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piekarniku pokrytym natryskiem na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
6
Dodaj cebulę na patelnię; gotować 6 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Dodać czosnek; gotować 1 minutę, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
8
Dodaj chile proszku i oregano; gotować 1 minutę, stale mieszając. Wymieszać 4 szklanki wody, bulionu i hominy; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 10 minut. Wymieszać chiles i indyka; gotować przez 2 minuty. Wymieszać kolendrę i sól; gotować 3 protokół. Chochla o 1 1/3 szklanki zupy do każdej z 8 misek. Top każdej porcji z 1 łyżka pestek dyni, 1 łyżka rzodkiewki, 1 łyżka zielonej cebuli i 1 łyżka sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Anaheim Pepper
Chili W Proszku
Zielona Cebula
Kolendra
Rzodkiewka
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Ser
Hominy
Cała Turcja
Bulion
Woda
Sól
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Chochla
9
Podawać z limonką, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin Wapienny
10
Nuta piwa: z Anaheim i guajillo chiles użyczając subtelnego ciepła, sięgnij po aromatyczne schłodzone piwo, jak szkockie piwo. Oskar Blues Old Chub Scotch Ale ($99 / six-pack), Z Colorado, ma bogatą słodową słodycz, wskazówkę karmelu, która działa na równowagę pieprznego posole, podczas gdy gorzka czekolada, prażone orzechy i nuty dymu uzupełniają prażone nasiona dyni w tej bogato warstwowej zupie. -- Jeffery Lindenmuth
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Teutonic Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.