Gulasz z fasoli i makaronu z klopsikami

Gulasz z fasoli i makaronu z klopsikami to danie główne, które serwuje 4. Na 2,93 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 986 kalorii, 48g białka, oraz 53g tłuszczu na porcję. 115 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz ząbki czosnku, pomidory w puszkach, makaron i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Gulasz z fasoli kanaryjskiej z klopsikami (Frijoles Canarios con Albondigas), Gulasz z kiełbasą, fasolą i makaronem, oraz Gulasz Z Białej Fasoli Z Makaronem.
Instrukcje
Odciąć końce kiełbasy i wycisnąć mięso.
Rozwałkuj na pulpety wielkości orzecha włoskiego.
Podgrzać połowę oleju na dużej, szerokiej patelni i smażyć, aż zbrązowieje, około 10 min.
Zdjąć z patelni i odstawić.
Dodaj resztę oleju do patelni. Dodajemy cebulę, seler i marchewkę i smażymy przez 10 minut, aż będzie miękka.
Dodać czosnek i gotować przez 1 min więcej. Dodaj pomidory i wywar. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Wymieszać z makaronem i wrócić klopsiki. Gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut, aż makaron jest gotowane i klopsiki są gotowane choć. Wymieszać fasolę i podgrzać do gorącej rurki. Doprawić, wymieszać z natką pietruszki i podawać.