Gulasz z dyni, fasoli i jabłek
Przepis na gulasz z dyni, fasoli i jabłek można przygotować w około 1 godzinę i 20 minut. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 462 kalorie, 35 g białka i 9 g tłuszczu każda. Za 2,49 USD za porcję ten przepis pokrywa 37% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i kup cebulę, rosół z kurczaka, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Będzie hitem na Twojej jesiennej imprezie. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 78%. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj gulasz z fasoli, kukurydzy i dyni, gulasz z fasoli, kukurydzy i dyni oraz gulasz z jarmużu, dyni i białej fasoli.
Instrukcje
Ziemniaki włożyć do garnka i zalać osoloną wodą; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu do miękkości, około 20 minut.
Rozgrzej olej na patelni na średnim ogniu.
Smaż kurczaka na gorącym oleju, aż przestanie być różowy na środku, od 5 do 7 minut. Wymieszaj cebulę i czosnek z kurczakiem, smaż i mieszaj, aż cebula stanie się przezroczysta, około 5 minut.
Umieść dynię piżmową w naczyniu przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej i przykryj naczynie folią spożywczą. Gotuj dynię w kuchence mikrofalowej na wysokim poziomie, aż dynia będzie miękka, około 10 minut.
Usuń miąższ ze skórki dyni za pomocą widelca.
Zmiksuj w blenderze 1 puszka fasoli cannellini z płynem na gładką masę.
Połącz ziemniaki, mieszankę kurczaka, dynię piżmową, puree z fasoli cannellini, bulion z kurczaka, odsączoną fasolę cannellini, zupę z dyni piżmowej, seler, jabłka i przyprawę chili, wymieszaj razem w dużym garnku. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować, aż smaki się połączą, około 30 minut.
Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec
Gulasz bardzo dobrze komponuje się z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne, czerwone wina, takie jak Malbec i Cabernet Sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Możesz spróbować Wolfganga Puck Master Lot Reserve Cabernet Sauvignon. Oceniającym podoba się, z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 11 dolarów za butelkę.
![Wolfgang Puck Master Lot Reserve Cabernet Sauvignon]()
Wolfgang Puck Master Lot Reserve Cabernet Sauvignon
Elastyczny i bujny Wolfgang Puck Cabernet Sauvignon ma średnio-pełny smak z aromatami czarnej wiśni, porzeczki oraz nutami kawy i słodkich ziół. Czarna wiśnia rozbrzmiewa na podniebieniu, gdzie łączy się z aromatami jeżyn i nutą pieprzu. Odważny charakter czerwonych i czarnych owoców Wolfganga Puck Cabernet Sauvignon uzupełnia dania i sosy z czerwonego mięsa. Część dochodu wesprze misję Keep Memory Alive, organizacja charytatywna zajmująca się leczeniem chorób Alzheimera, Parkinsona, Huntingtona, ALS i stwardnienia rozsianego.