Gulasz z dyni, fasoli i jabłek

Gulasz z dyni, fasoli i jabłek
Przepis na gulasz z dyni, fasoli i jabłek można przygotować w około 1 godzinę i 20 minut. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 462 kalorie, 35 g białka i 9 g tłuszczu każda. Za 2,49 USD za porcję ten przepis pokrywa 37% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i kup cebulę, rosół z kurczaka, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Będzie hitem na Twojej jesiennej imprezie. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 78%. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj gulasz z fasoli, kukurydzy i dyni, gulasz z fasoli, kukurydzy i dyni oraz gulasz z jarmużu, dyni i białej fasoli.

Instrukcje

1
Ziemniaki włożyć do garnka i zalać osoloną wodą; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu do miękkości, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Odpływ.
3
Rozgrzej olej na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Smaż kurczaka na gorącym oleju, aż przestanie być różowy na środku, od 5 do 7 minut. Wymieszaj cebulę i czosnek z kurczakiem, smaż i mieszaj, aż cebula stanie się przezroczysta, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W KostkęMały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W Kostkę
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
5
Umieść dynię piżmową w naczyniu przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej i przykryj naczynie folią spożywczą. Gotuj dynię w kuchence mikrofalowej na wysokim poziomie, aż dynia będzie miękka, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
6
Usuń miąższ ze skórki dyni za pomocą widelca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
7
Zmiksuj w blenderze 1 puszka fasoli cannellini z płynem na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa Krem Z BrokułówZupa Krem Z Brokułów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Połącz ziemniaki, mieszankę kurczaka, dynię piżmową, puree z fasoli cannellini, bulion z kurczaka, odsączoną fasolę cannellini, zupę z dyni piżmowej, seler, jabłka i przyprawę chili, wymieszaj razem w dużym garnku. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować, aż smaki się połączą, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Około 14 Uncji Puszki Pokrojonych W Kostkę PomidorówOkoło 14 Uncji Puszki Pokrojonych W Kostkę Pomidorów
Suszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka ObuSuszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka Obu
Zupa Krem Z BrokułówZupa Krem Z Brokułów
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Mały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W KostkęMały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W Kostkę
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Gulasz bardzo dobrze komponuje się z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne, czerwone wina, takie jak Malbec i Cabernet Sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Możesz spróbować Wolfganga Puck Master Lot Reserve Cabernet Sauvignon. Oceniającym podoba się, z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 11 dolarów za butelkę.
Wolfgang Puck Master Lot Reserve Cabernet Sauvignon
Wolfgang Puck Master Lot Reserve Cabernet Sauvignon
Elastyczny i bujny Wolfgang Puck Cabernet Sauvignon ma średnio-pełny smak z aromatami czarnej wiśni, porzeczki oraz nutami kawy i słodkich ziół. Czarna wiśnia rozbrzmiewa na podniebieniu, gdzie łączy się z aromatami jeżyn i nutą pieprzu. Odważny charakter czerwonych i czarnych owoców Wolfganga Puck Cabernet Sauvignon uzupełnia dania i sosy z czerwonego mięsa. Część dochodu wesprze misję Keep Memory Alive, organizacja charytatywna zajmująca się leczeniem chorób Alzheimera, Parkinsona, Huntingtona, ALS i stwardnienia rozsianego.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia55
Magazyn