Gulasz z dorsza z Pimentonem i Chorizo

Gulasz z dorsza z Pimentonem i Chorizo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 214 kalorii, 20g białka, oraz 14g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soli i pieprzu, liście kopru włoskiego, nasiona kopru włoskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć proszku ałunu, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Żurawinowe jako deser. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Fasola Fava Z Chorizo I Pimentonem, Kataloński gulasz rybny z majonezem Pimentón, oraz Hiszpański gulasz wołowy z papryką Pimentón i Piquillo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na średnim ogniu rozgrzej średniej wielkości holenderski piekarnik z pokrywką.
Dodać olej, papryka, cebula, pomidory, nasiona kopru włoskiego, pimenton i chorizo. Wymieszać do pokrycia.
Dodać ¼ szklanki wody i lekko doprawić solą i pieprzem.
Niech warzywa gotują na wolnym ogniu z zamkniętą pokrywką przez godzinę, mieszając od czasu do czasu, ale ostrożnie, aby zachować duże kawałki, aż warzywa staną się bardzo miękkie. Posmakuj nagromadzonego bulionu i dostosuj przyprawy z większą ilością soli i pieprzu.
Dodać ocet z czerwonego wina. Delikatnie wymieszać, aby włączyć.Ostrożnie ułożyć kawałki ryby na wierzchu warzyw. Postaraj się, aby kawałki ryb nie dotykały się nawzajem. Przykryj i gotuj ponownie przez dziesięć minut, aż ryba nie będzie już przezroczysta.Ostrożnie umieść każdy kawałek ryby w każdej z czterech płytkich misek do serwowania.
Dodać pomidory, paprykę i kawałki chorizo. Łyżka trochę bulionu na wierzchu każdego kawałka ryby.
Udekoruj opcjonalnymi liśćmi kopru włoskiego.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Santi Sortesele Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.