Gulasz z ciecierzycy przyprawiony kminkiem z jogurtem miętowym

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc dać kminek przyprawiony gulasz z ciecierzycy z jogurtem miętowym spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 301 kalorii, 11g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz cebulę, jogurt, liście kolendry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest super. Spróbuj Indyjska Sałatka z ciecierzycy z jogurtem i ziołami, Indyjska Sałatka z ciecierzycy z jogurtem i ziołami, oraz Przyprawione miseczki jogurtowe z ciecierzycy ze spiralnymi ogórkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu, przykryć odsączoną ciecierzycę przez 2 cale wody i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na umiarkowanie małym ogniu do miękkości, dodając wodę w razie potrzeby, aby utrzymać ciecierzycę pokryte, o 1 1/2 godziny.
Odcedzić, rezerwując 1/2 szklanki płynu do gotowania.
Marchew posmarować blachą do pieczenia, wymieszać z 1 łyżeczką oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Pieczeń przez około 15 minut, aż ledwo miękkie.
Na dużej patelni podgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać cebulę i kminek, doprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie złoty, o 10 protokół.
Dodać kminek i gotować, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać liście chard i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż zwiędną, o 2 protokół.
Dodaj marchew, ciecierzycę i ich zastrzeżone gotowania płynu i gotować na małym ogniu przez 3 protokół.
Dodać sok z cytryny i doprawić solą i pieprzem.
W małej misce wymieszać jogurt z miętą i pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek; doprawić solą i pieprzem.
Przelej gulasz do misek i udekoruj kolendrą. Podaj miętowy jogurt przy stole.