Gulasz z ciecierzycy pachnący cytryną i kminkiem
Gulasz z ciecierzycy pachnący cytryną i kminkiem to bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 342 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.13 za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pieprz, wodę, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Komosa ryżowa o zapachu cytryny i kminku, Gulasz z wieprzowiny i ciecierzycy z pomarańczą i kminkiem, oraz Gulasz z kapusty i ciecierzycy z kminkiem, wędzonym paprykiem i limonką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić wodę do wrzenia w średnim rondlu. Stopniowo dodawać polentę, stale mieszając trzepaczką. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 3 minuty, często mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać z masłem. Przykryć i odstawić.
Podczas gdy polenta gotuje, rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć przez 3 protokół.
Dodaj sok z cytryny, kminek, czarny pieprz, ciecierzyca i pomidory; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 6 minut. Wymieszać z zieloną cebulką.
Podawać gulasz na polencie. Top z kwaśną śmietaną.