Gulasz Z Ciecierzycy
Gulasz z ciecierzycy może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,64 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 406 kalorii, 23G białka, oraz 21 g tłuszczu. Jest idealny do Jesień. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz płatki pieprzu, liście laurowe, pieczoną paprykę ze słoika i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest solidne. Spróbuj Gulasz Z Ciecierzycy, Gulasz Z Ciecierzycy, oraz Gulasz Z Ciecierzycy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 2 łyżki oleju w średnim garnku overmedium-wysokie ciepło. Przyprawić kurczaka sosem; dodać do garnka i gotować, obracając raz, aż zbrązowieje, 8-10 minut.
Przenieś do aplate. Zmniejszyć ogień do niskiej i niech olej ostygnie for1 minute; dodać czosnek i gotować, mieszając często, aż pachnące, 30-60 sekund.
Dodaj kminek, pasta pomidorowa i płatki czerwonej papryki; stiruntil gładkie formy pasty, o 1 minutę.
Dodaj zarezerwowanego kurczaka z dowolnymi zgromadzonymi sokami, wraz z liśćmi laurowymi i 4 filiżankami. Zeskrobać wszystkie rumiane kawałki. Doprowadzić dooleju; zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu,odkryte, od czasu do czasu mieszając, aż Chicken jest miękki, około 20 minut.
Przełożyć kurczaka na talerz.
Dodaj garnek ciecierzycy; doprowadzić do duszenia i gotowaćdla 5 minut. Kurczaka posiekać; dodać do gulaszu.
Dodać czerwoną paprykę. Wymieszać pozostałe 2 łyżki oleju i 2 łyżki soku z cytryny; gotować na wolnym ogniu przez1 minutę. Doprawić solą i więcej lemonjuice, w razie potrzeby. Podziel kostki chleba międzydowody. Koniec zupy z kadzi.
Dekoruj natką pietruszki.
W porcji: 483 kalorie, 22 g tłuszczu, 47 g węglowodanów