Gulasz z białej fasoli z dynią zimową i jarmużem

Gulasz z białej fasoli z dynią zimową i jarmużem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj gulasz z białej fasoli z dynią zimową i jarmużem spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 371 kalorii, 23G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 20 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz mielony kminek, jarmuż, oregano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jest idealny do Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Gulasz Z Kapusty, Squasha I Białej Fasoli, Gulasz z kapusty i białej fasoli, oraz Gulasz Z Białej Fasoli I Jarmużu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Najpierw przepłucz fasolę i sprawdź, czy nie ma kamieni, a następnie mocz przez noc w zimnej wodzie. Lub zrobić szybkie moczenie przez gotowanie fasoli w wystarczającej ilości wody, aby pokryć o cal na jedną minutę, a następnie przykryć i pozostawić na co najmniej godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
2
Odcedzić przed przystąpieniem do receptury.
3
Podgrzać Szybkowar lub duży holenderski piekarnik.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Ząbków Czosnku, Całych10 Ząbków Czosnku, Całych
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
4
Dodaj cebulę i szczyptę sody oczyszczonej (opcjonalnie, ale przyspiesza brązowienie). Gotować, aż cebula będzie miękka i zacznie brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
5
Dodać czosnek i gotować przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
6
Dodaj fasolę, wodę, 2 łyżeczki papryki, 1 łyżeczkę oregano, 1 łyżeczkę kminku i suszoną bazylię do garnka. Doprowadzić do wrzenia. Jeśli gotowanie pod ciśnieniem, Zamknij kuchenkę i doprowadzaj do wysokiego ciśnienia. Gotować pod wysokim ciśnieniem przez 8 minut; następnie wykonać szybkie Uwalnianie. Jeśli gotowanie w zwykłym garnku, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, przykryć i gotować, aż fasola są ledwo gotowane przez całą drogę, 30 minut do 1 1/2 godziny. Sprawdź garnek od czasu do czasu i dodaj więcej wody, aby pokryć fasolę, jeśli wydaje się niska.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorąca Woda (100°F)Gorąca Woda (100°F)
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Dodaj squash wraz z pozostałymi przyprawami, papryka, pomidory, i sól, jeśli używasz. Zamknąć kuchenkę i gotować pod wysokim ciśnieniem przez kolejne 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
8
Pozwól, aby ciśnienie spadło naturalnie; po 15 minutach, szybkie Uwalnianie ciśnienia w razie potrzeby. Do gotowania na płycie kuchennej, w razie potrzeby dodać więcej wody, aby pokryć wszystkie składniki. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż fasola i Kabaczek będą bardzo miękkie.Sprawdź przyprawę i dodaj więcej kminku, oregano lub soli do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
9
Dodać jarmuż i kukurydzę i gotować na wolnym ogniu, przykryte, aż jarmuż będzie miękki. Wymieszać z bazylią i gotować jeszcze minutę przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
JarmużJarmuż
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn