Gulasz z białej fasoli z dynią zimową i jarmużem

Gulasz z białej fasoli z dynią zimową i jarmużem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj gulasz z białej fasoli z dynią zimową i jarmużem spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 371 kalorii, 23G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 20 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz mielony kminek, jarmuż, oregano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jest idealny do Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Gulasz Z Kapusty, Squasha I Białej Fasoli, Gulasz z kapusty i białej fasoli, oraz Gulasz Z Białej Fasoli I Jarmużu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Najpierw przepłucz fasolę i sprawdź, czy nie ma kamieni, a następnie mocz przez noc w zimnej wodzie. Lub zrobić szybkie moczenie przez gotowanie fasoli w wystarczającej ilości wody, aby pokryć o cal na jedną minutę, a następnie przykryć i pozostawić na co najmniej godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
2
Odcedzić przed przystąpieniem do receptury.
3
Podgrzać Szybkowar lub duży holenderski piekarnik.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Ząbków Czosnku, Całych10 Ząbków Czosnku, Całych
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
4
Dodaj cebulę i szczyptę sody oczyszczonej (opcjonalnie, ale przyspiesza brązowienie). Gotować, aż cebula będzie miękka i zacznie brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka Pomarańczowa Lub Cukier PomarańczowyPosypka Pomarańczowa Lub Cukier Pomarańczowy
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
5
Dodać czosnek i gotować przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
6
Dodaj fasolę, wodę, 2 łyżeczki papryki, 1 łyżeczkę oregano, 1 łyżeczkę kminku i suszoną bazylię do garnka. Doprowadzić do wrzenia. Jeśli gotowanie pod ciśnieniem, Zamknij kuchenkę i doprowadzaj do wysokiego ciśnienia. Gotować pod wysokim ciśnieniem przez 8 minut; następnie wykonać szybkie Uwalnianie. Jeśli gotowanie w zwykłym garnku, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, przykryć i gotować, aż fasola są ledwo gotowane przez całą drogę, 30 minut do 1 1/2 godziny. Sprawdź garnek od czasu do czasu i dodaj więcej wody, aby pokryć fasolę, jeśli wydaje się niska.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorąca Woda (100°F)Gorąca Woda (100°F)
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
7
Dodaj squash wraz z pozostałymi przyprawami, papryka, pomidory, i sól, jeśli używasz. Zamknąć kuchenkę i gotować pod wysokim ciśnieniem przez kolejne 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
8
Pozwól, aby ciśnienie spadło naturalnie; po 15 minutach, szybkie Uwalnianie ciśnienia w razie potrzeby. Do gotowania na płycie kuchennej, w razie potrzeby dodać więcej wody, aby pokryć wszystkie składniki. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż fasola i Kabaczek będą bardzo miękkie.Sprawdź przyprawę i dodaj więcej kminku, oregano lub soli do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
9
Dodać jarmuż i kukurydzę i gotować na wolnym ogniu, przykryte, aż jarmuż będzie miękki. Wymieszać z bazylią i gotować jeszcze minutę przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
JarmużJarmuż
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn