Gulasz z bakłażana i soczewicy z melasą z granatów
Gulasz z bakłażana i soczewicy z melasą z granatu To wegańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 752 kalorie, 20g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.19 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, pieprz, liście mięty i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bakłażan (Bakłażan) Z Melasą Z Granatu, Soczewica Hummus Wrap z granatem Melasa przepis, oraz Grillowany Bakłażan Z Fetanem I Melasą Z Granatów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Częściowo obrać bakłażan, aby miał podłużne paski, a następnie pokroić go wzdłuż na 4 plastry. Ocena każdy kawałek na 1 stronie w wzór crosshatch.
Każdy kawałek pokroić w poprzek na 3 kawałki i ustawić na blasze do pieczenia.
Tymczasem, w małym rondlu, przykryć soczewicę 2 cale wody i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i dusić do miękkości, o 15 protokół.
Niewielką emaliowaną żeliwną zapiekankę zalać 1 łyżką oliwy z oliwek. W misce wrzucić cebulę z czosnkiem, pomidory, zielone chiles, mięta, pasta pomidorowa, pokruszony czerwony pieprz i 2 łyżeczki soli.
Bakłażan opłukać i osuszyć.
Rozłóż 1/2 szklanki mieszanki warzywnej w zapiekance i wierzch połową bakłażana. Przykryć połową soczewicy i połową pozostałej mieszanki warzywnej. Top z pozostałym bakłażanem, soczewicą i warzywami.
Pozostałą oliwę wlać na bok i na warzywa, a następnie skropić melasą z granatów.
Doprowadzić gulasz do wrzenia. Przykryć i gotować na małym ogniu, aż bakłażan jest bardzo delikatny, o 1 1/2 godziny.
Podawać na gorąco, ciepło lub w temperaturze pokojowej.