Gulasz z afrykańskiego squasha i ciecierzycy

Gulasz z afrykańskiego squasha i ciecierzycy
Przepis African Squash i Chick Pea gulasz może zaspokoić swoje afrykańskie pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 279 kalorii, 11g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako zupa przyjazna dla budżetu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz dyni, mielonej kolendry, pomidory w puszkach, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Gulasz z afrykańskiego squasha i ciecierzycy, Afrykański Gulasz Z Orzeszków Ziemnych Z Krewetkami I Dyni, oraz Pomidor awokado ogórek ciecierzyca groszek Sałatka z Fetan i grecka cytryna Dressing.

Instrukcje

1
W 5-quart holenderski piekarnik lub rondel, podgrzać 3 łyżeczki oleju na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dodać cebulę do oleju; gotować 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor będzie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
3
Dodaj wszystkie przyprawy; mieszać aż cebula są dobrze pokryte. Gotować około 3 protokół, często mieszając, aż szkliwione i głęboki złoty kolor. Wymieszać w squash; płaszcz dobrze z przyprawioną mieszaniną. Wymieszać z bulionem, pomidorami i ciecierzycą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
4
Podgrzać zupę do wrzenia; zmniejszyć ogień. Przykryć i gotować na wolnym ogniu około 15 minut lub aż squash będzie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
5
Tymczasem, w 8-calowej patelni, ciepło Pozostałe 1 łyżeczka oleju na średnim ogniu; dodać okra do oleju. Gotować od 3 do 5 minut, często mieszając, aż do miękkości, a krawędzie będą złociste; wymieszać z gulaszem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Podziel gulasz równomiernie pomiędzy 4 miseczki. Do każdej porcji, top gulasz z 2 łyżki posiekanej kolendry i hojny 1 łyżka pestek dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki DyniZielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki Dyni
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie

Polecane wino: Pinotage, Chenin Blanc, Riesling

Pinotage, Chenin Blanc i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Afryki. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Malowany Wilk The Den Pinotage z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Painted Wolf The Den Pinotage
Painted Wolf The Den Pinotage
Intensywne wino owocowe o Smaku czerwonych i czarnych letnich jagód, pikantnych przypraw i smaków drewna. Wino ma delikatne jasne taniny. Ma długie świeże wykończenie.Pinotage to najlepsze możliwe czerwone wino na świecie do połączenia z Meksykańskimi potrawami, takimi jak Fajitas i Mole. To jest również wielki z Cabrillo. Wino lubi nasiona kminku i smaki chili Dymnej ancho. Jest to również bardzo dobre inne smakowe amerykańskie specjały regionalne, takie jak Carolina pulled pork i smoky Texas B. B. Q. beef rib.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia50
Magazyn