Gulasz wołowy z upiornymi puree ziemniaczanym

Gulasz wołowy z upiornymi puree ziemniaczanym
Gulasz wołowy z upiornymi puree ziemniaczanym może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 52g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 644 kalorie. Na $2.8 za porcję, ten przepis okładki 45% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 6. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 95 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jeśli masz śmietanę, groszek, pasternak i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmielone goździki można śledzić to danie główne z Chleb Dyniowy jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Taste Of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na doskonała spoonacular wynik 95%. Spróbuj Gulasz wołowy z upiornymi puree ziemniaczanym, Irlandzki gulasz wołowy z puree ziemniaczanym, oraz Gulasz z mielonej wołowiny na czosnkowych puree ziemniaczanym podobnych receptur.

Instrukcje

1
W 5-qt. powolna kuchenka, połącz pierwsze 11 składników. Przykryj i gotuj na niskim poziomie przez 8-9 godzin lub do miękkości wołowiny i warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WolnowarWolnowar
2
Około 30 minut przed podaniem umieść ziemniaki w dużym rondlu i zalej wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Drenaż. Ziemniaki przełożyć na patelnię, dodać śmietanę, masło i 1/2 łyżeczki soli. Mash aż gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
ZiemniakZiemniak
MasłoMasło
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Odstawić 12 groszków do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrochGroch
5
Dodaj pozostały groszek do wolnej kuchenki. Zwiększyć ciepło do wysokiej. W misce ubijamy mąkę, wodę i pozostałą sól do gładkości; mieszamy do gulaszu. Przykryć i gotować przez 5 minut lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
GrochGroch
SólSól
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WolnowarWolnowar
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Podzielić gulasz między sześć misek.
Składniki, których będziesz potrzebować
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Umieść puree ziemniaczane w dużej zamykanej plastikowej torbie; pokrój 2-in. dziura w jednym rogu. Na gulasz wrzucić ziemniaki ghost; udekorować groszkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
GrochGroch
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc

Składniki

4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże marchewki dla niemowlątświeże marchewki dla niemowląt2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweKawałki warzyw wielkości kęsaKawałki warzyw wielkości kęsa9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mięso z gulaszu wołowego, pokrojone w kostkęmięso z gulaszu wołowego, pokrojone w kostkę63 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło w kostcemasło w kostce23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamąka uniwersalnamąka uniwersalna4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.świeże pieczarki, połówkiświeże pieczarki, połówki2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone1Batoniki toffi Heathgoździki mielonegoździki mielone21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula posiekanacebula posiekana21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejpasternak obrany, przekrojony na pół wzdłuż i pokrojony w plastrypasternak obrany, przekrojony na pół wzdłuż i pokrojony w plastry2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegroszek mrożonygroszek mrożony0Batoniki toffi Heath1 łopatka wieprzowa bez kości, z głębokim nacięciem tłuszczu (około 5 funtów)1 łopatka wieprzowa bez kości, z głębokim nacięciem tłuszczu (około 5 funtów)9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.ziemniaki średnie, obrane i pokrojone w kostkęziemniaki średnie, obrane i pokrojone w kostkę1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosól, podzielonasól, podzielona1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calakońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 412 łyżeczki czosnku w proszkuSos WorcestershireSos Worcestershire
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia59
Magazyn