Gulasz wołowy z porami

Gulasz wołowy z porami
Gulasz wołowy z Pora może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 63g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 621 kalorii. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 3,42 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cebuli, mieszany olej, tymianek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest znakomity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Serdeczny gulasz wołowy-gulasz wołowy można łatwo zrobić w crockpot, Gulasz Z Dorsza Z Chorizo, Porem I Ziemniakami, oraz Gulasz Z Ostryg Ze Słodkimi Ziemniakami I Porami.

Instrukcje

1
Umieść duży, ciężki garnek lub holenderski piekarnik na średnim ogniu i dodaj zmiksowany olej. Wołowinę doprawić koszerną solą i pieprzem. Gdy olej jest gorący, dodać wołowinę i podsmażyć ze wszystkich stron, 5 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WołowinaWołowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Dodać wszystkie posiekane warzywa na patelnię z wołowiną i smażyć przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać koncentrat pomidorowy i mieszać przez 1 minutę. Rozpuścić patelnię z czerwonym winem i czerwonym octem winnym i pozwolić im całkowicie zmniejszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny CzerwonyOcet Winny Czerwony
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Czerwone WinoCzerwone Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj 3 szklanki wody, 2 łyżeczki soli i obfite mielenie pieprzu, liście laurowe, rozmaryn, tymianek, szałwia i cynamon. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i częściowo przykryć patelnię. Gotować na wolnym ogniu przez około godzinę. Sprawdź, a jeśli mieszanina jest sucha, dodaj kolejną filiżankę lub dwie wody. Dusić jeszcze przez 15-40 minut, aż mięso będzie miękkie, a płyn do duszenia zmniejszy się do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
CynamonCynamon
RozmarynRozmaryn
PieprzPieprz
TymianekTymianek
WodaWoda
MięsoMięso
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Usuń liście laurowe i laski cynamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Liście LauroweLiście Laurowe
6
Przełożyć na talerz i skropić odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, rozsypać odrobiną skórki pomarańczowej i natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Pietruszka-naćPietruszka-nać
7
From How to Roast a Lamb: new Greek Classic Cooking by Michael Psilakis with Brigit Binns and Ellen Shapiro. Copyright © 2009 by Michael Psilakis; photographs copyright © 2009 by Christopher Hirsheimer. Wydane przez Little, Brown and Company.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina

Składniki

907papryka habaneromięso z gulaszu wołowego, pokrojone na 1,5 cala kawałkimięso z gulaszu wołowego, pokrojone na 1,5 cala kawałki3Spód: okruszki z herbatników grahammieszany olej (90% rzepaku, 10% oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia)mieszany olej (90% rzepaku, 10% oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia)1marchew, drobno posiekanamarchew, drobno posiekana1łodygaseler drobno posiekanyseler drobno posiekany2laski cynamonulaski cynamonu1świeży liść laurowy lub 2 suszone liścieświeży liść laurowy lub 2 suszone liście41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSól koszerna i popękany czarny pieprzSól koszerna i popękany czarny pieprz1łyżka czerwony ocet winnypor, pokroić w grube rund, dobrze umyć w zimnej wodzie, odsączyćpor, pokroić w grube rund, dobrze umyć w zimnej wodzie, odsączyć41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychOliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1largesHiszpańska lub słodka cebula, drobno posiekanaHiszpańska lub słodka cebula, drobno posiekana41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychStarta skórka pomarańczowaStarta skórka pomarańczowa1porcja startego parmezanuz grubsza posiekana natka pietruszkiz grubsza posiekana natka pietruszki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe5 funtów krótkich żeberek z kością5 funtów krótkich żeberek z kością2Spód: okruszki z herbatników graham1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1duża gałązkabezkostna baranina pokrojona w kostki o wymiarach 3–4 cali – lub można ją zastąpić bezkostną łopatką jagnięcąbezkostna baranina pokrojona w kostki o wymiarach 3–4 cali – lub można ją zastąpić bezkostną łopatką jagnięcą1sprigKapusta włoska, czyli pekińska, pokrojona w paski o grubości 2,5 cmKapusta włoska, czyli pekińska, pokrojona w paski o grubości 2,5 cm1sprig1/2 główki kapusty włoskiej drobno pokrojonej1/2 główki kapusty włoskiej drobno pokrojonej2Spód: okruszki z herbatników grahamDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia51
Magazyn