Gulasz wołowy, piwny i jęczmienny

Gulasz wołowy, piwny i jęczmienny
Gulasz wołowy, piwny i jęczmienny to bezmleczne przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 415 kalorii, 31g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka rzepy, woda, bulion wołowy o niskiej zawartości soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać ciemne piwo, można śledzić to danie główne z Lody Piwne Orzechowe jako deser. To będzie hit w Twoim Dzień Ojca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Gulasz wołowy, piwny i jęczmienny, Slow Cooker gulasz wołowy, piwny i jęczmienny w miseczkach z chlebem, oraz Gulasz Wołowo-Jęczmienny.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w zbiorniku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Wołowinę posypać 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
3
Dodaj wołowinę do patelni; smażyć 10 minut lub aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Zdjąć z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodaj cebulę, liście laurowe i gałązki tymianku na patelnię. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Odsączyć; wymieszać z koncentratem pomidorowym. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
7
Dodaj marchew, rzepa, jęczmień, 4 ząbki czosnku, i grzyby; smażyć 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
RzepaRzepa
JęczmieńJęczmień
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8
Dodać wołowinę, 1/2 łyżeczki soli, woda, bulion, Worcestershire, i piwo; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić, pod przykryciem, przez 1 1/2 godziny. Wyrzucić liście laurowe i gałązki tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
9
Podczas duszenia dusić, przyciąć buraki, pozostawiając korzeń i 1 cal łodygi na każdym; szorować pędzlem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
10
Umieścić w średnim rondlu i przykryć wodą; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 35 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
11
Odcedzić; spłukać zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
12
Drenaż; cool. Pozostaw korzeń i 1 cal łodygi na każdym buraku; zetrzyj Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
13
Każdy burak pokroić na 6 klinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
14
Połącz pietruszkę, liście tymianku i 1 ząbek czosnku. Chochla około 2 szklanki gulaszu do każdej z 6 misek. Każdą porcję wymieszać z 3 buraczkami, ok. 1 1/2 łyżeczki natki pietruszki i 1 łyżeczką chrzanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Oliwki Koktajlowe Nadziewane PimientoOliwki Koktajlowe Nadziewane Pimiento
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla

Składniki

2słonina wieprzowasłonina wieprzowa4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.gulasz wołowy mięsogulasz wołowy mięso3smallsburakiburaki0Batoniki toffi Heathz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(1 1/2 cala grubości) plastry marchwi(1 1/2 cala grubości) plastry marchwi3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.ciemne piwo (np. stout)ciemne piwo (np. stout)33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki5ząbki czosnku, mielone i podzieloneząbki czosnku, mielone i podzielone23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calachrzan preparowanychrzan preparowany7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion wołowy niskosolnybulion wołowy niskosolny4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.paczki pieczarki, ćwiartkipaczki pieczarki, ćwiartki23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekana cebulagrubo posiekana cebula1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejęczmień perłowy niepoddany obróbce cieplnejjęczmień perłowy niepoddany obróbce cieplnej1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosól, podzielonasól, podzielona1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoliście tymiankuliście tymianku2gałązki tymiankugałązki tymianku23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.filiżanki posiekanej obranej rzepy (ofiliżanki posiekanej obranej rzepy (o7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 423 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaSos WorcestershireSos Worcestershire
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia77
Magazyn