Gulasz wołowy, piwny i jęczmienny
Gulasz wołowy, piwny i jęczmienny to bezmleczne przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 415 kalorii, 31g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka rzepy, woda, bulion wołowy o niskiej zawartości soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać ciemne piwo, można śledzić to danie główne z Lody Piwne Orzechowe jako deser. To będzie hit w Twoim Dzień Ojca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Gulasz wołowy, piwny i jęczmienny, Slow Cooker gulasz wołowy, piwny i jęczmienny w miseczkach z chlebem, oraz Gulasz Wołowo-Jęczmienny.
Instrukcje
Rozgrzać olej w zbiorniku na średnim ogniu.
Wołowinę posypać 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Dodaj wołowinę do patelni; smażyć 10 minut lub aż rumiane.
Dodaj cebulę, liście laurowe i gałązki tymianku na patelnię. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Odsączyć; wymieszać z koncentratem pomidorowym. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Dodaj marchew, rzepa, jęczmień, 4 ząbki czosnku, i grzyby; smażyć 3 protokół.
Dodać wołowinę, 1/2 łyżeczki soli, woda, bulion, Worcestershire, i piwo; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić, pod przykryciem, przez 1 1/2 godziny. Wyrzucić liście laurowe i gałązki tymianku.
Podczas duszenia dusić, przyciąć buraki, pozostawiając korzeń i 1 cal łodygi na każdym; szorować pędzlem.
Umieścić w średnim rondlu i przykryć wodą; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 35 minut lub do miękkości.
Odcedzić; spłukać zimną wodą.
Drenaż; cool. Pozostaw korzeń i 1 cal łodygi na każdym buraku; zetrzyj Skórki.
Każdy burak pokroić na 6 klinów.
Połącz pietruszkę, liście tymianku i 1 ząbek czosnku. Chochla około 2 szklanki gulaszu do każdej z 6 misek. Każdą porcję wymieszać z 3 buraczkami, ok. 1 1/2 łyżeczki natki pietruszki i 1 łyżeczką chrzanu.