Gulasz wołowy pachnący chrzanem
Gulasz wołowy pachnący chrzanem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 67g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 759 kalorii. Na 3,44 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz ciepłe piwo lager, masło, sos worcestershire, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć piwo, można śledzić to danie główne z Guinness, Whiskey & Irish Cream Cupcakes jako deser. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Gulasz wołowy z pierogami chrzanowymi, Gulasz wołowy z czerwonym winem, pieczarkami i śmietaną chrzanową, oraz Gulasz Jagnięcy O Zapachu Cytrusów.
Instrukcje
Mięso osuszyć, posypać koszerną solą i świeżo zmielonym pieprzem i zagotować w mące.
Podgrzać 2 łyżki oleju w dużym piecu holenderskim na średnim ogniu. Po rozgrzaniu i zgraniu dodać połowę mięsa i brąz, a następnie wyjąć na talerz. Powtórz z drugą porcją mięsa. Gdy całe mięso będzie równomiernie rumiane, zmniejsz trochę ogień i w razie potrzeby dodaj kolejną mżawkę oleju. Następnie dodać cebulę, czosnek i bay i gotować do zmiękczenia, 7 do 8 protokół.
Dodaj koncentrat pomidorowy i wymieszaj minutę. Następnie wymieszać piwo i zmniejszyć o pół minuty lub 2 Więcej.
Dodaj Worcestershire, czas, chrzan i wołowina.
Dodaj tylko tyle wody, aby otoczyć mięso i częściowo przykryć. Dusić na średnim ogniu przez 2 godziny, aż będzie bardzo miękki. Schłodzić i przechowywać w lodówce do przygotowania posiłku.
Podawać, ćwiartować ziemniaki, przykryć wodą w średnim garnku i doprowadzić do wrzenia. Sól wody i gotować do just-przetargu, 10 do 12 minut, Góra.
Odcedzić i wrócić do gorącego garnka.
Dodać masło i natkę pietruszki i wymieszać, aby roztopić masło.
W każdej płytkiej misce umieść mały stos ziemniaków z masłem,wierzch polej gulaszem i udekoruj liśćmi rukoli.
Podawać z pumperniklem lub chlebem na zakwasie.
Uwaga kucharza: podczas przechowywania chleba w kuchni przez kilka dni, owinąć szczelnie w plastik, aby zachować delikatność i chrupkie w gorącym piekarniku. Nie przechowywać w lodówce.