Gulasz Wołowy Gotowany Pod Ciśnieniem

Gulasz Wołowy Gotowany Pod Ciśnieniem
Gulasz wołowy gotowany pod ciśnieniem to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 547 kalorii, 35g białka, oraz 20g tłuszczu. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,99 USD za porcję. Ten przepis z Taste of Home wymaga cebuli, wody, oleju kanolanowego i marchwi. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 5 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 79%. Spróbuj Pod Ciśnieniem Gulasz Wołowy, Szybkowar Gulasz Wołowy, oraz Szybkowar Gulasz Wołowy dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
W szybkowarze brązowa pieczeń na oleju ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Ząbków Czosnku, Całych10 Ząbków Czosnku, Całych
2
Usuń pieczeń.
3
Dodaj stojak do gotowania; umieść pieczeń na stojaku.
4
Dodaj 4 szklanki wody. Zamknij pokrywę bezpiecznie; umieść regulator ciśnienia na rurze odpowietrzającej. Doprowadź kuchenkę do pełnego ciśnienia na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio wysokiego; gotuj przez 40 minut. (Regulator ciśnienia powinien utrzymywać powolny, stały ruch kołysania; w razie potrzeby wyreguluj ciepło.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5
Zdejmij z ognia; pozwól, aby ciśnienie spadło samoistnie.
6
Usuń mięso i utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
7
Wlej soki z patelni do miski; odtłuszczony tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
8
Wyjmij stojak z kuchenki.
9
Dodaj ziemniaki, marchew, cebulę, czosnek, sól, pieprz, tymianek, liście laurowe, soki z patelni i pozostałą wodę do gotowania. Przykryj bezpiecznie; Przywróć kuchenkę do pełnego ciśnienia. Zmniejsz ogień; gotuj przez 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
10
Natychmiast schłodzić zgodnie z zaleceniami producenta, aż ciśnienie zostanie całkowicie zmniejszone. Łyżką cedzakową Usuń warzywa i utrzymuj ciepło. Odrzuć liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
11
Połącz skrobię kukurydzianą i zimną wodę, aż będą gładkie; wymieszać z sokami z patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
12
Podawać z wołowiną i warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski

Polecane wino: Shiraz, Cabernet Sauvignon, Malbec

Gulasz wołowy działa naprawdę dobrze z Shiraz, Cabernet Sauvignon i Malbec. Te pełne czerwone wina są idealnym dodatkiem do obfitego gulaszu wołowego. Bulletin Place Shiraz z oceną 4,1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Bulletin Place Shiraz
Bulletin Place Shiraz
Jasne młodzieńcze fiolety i ciemnoczerwone. Mieszane jagody z pieprznymi, pikantnymi podtekstami. Bardzo słodkie owoce z drobnoziarnistymi taninami trwałe; doskonałe mięsiste podniebienie środkowe i długie miękkie wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia46
Magazyn