Gulasz wołowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 419 kalorii, 39g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 10 i kosztuje 2,07 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz seler, oliwę z oliwek, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 61%. Podobne przepisy to Rolada wołowa (Niemieckie Roladki wołowe Nadziewane ogórkami i boczkiem), Szparagi z wołowiną zawijane w Garlicky-idealna przystawka dla miłośników wołowiny, oraz Slow-Cooker Włoskie kanapki z wołowiną lub wołowina Pepperoncini.
Instrukcje
1
Rozgrzać oliwę z oliwek w holenderskim piekarniku lub dużym garnku do zupy na średnim ogniu. Boczek gotować w gorącym oleju, aż chrupiące i tłuszcz jest renderowany, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2
Boczek wyjąć łyżką szczelinową na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
3
Wołowinę doprawić solą i pieprzem. Gotować i wymieszać około połowy wołowiny w zastrzeżonych kapie, aż całkowicie rumiane, 5 do 7 protokół; usunąć rumiane wołowiny z łyżką szczelinową do miski. Gotować i mieszać pozostałą wołowinę w garnku, aż całkowicie rumiane, inny 5 do 7 protokół; Usuń rumiane wołowinę do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina Wieprzowa
4
Niech kapiele zatrzymane w garnku się rozgrzać przed mieszając cebulę, marchew, seler, i liście laurowe do kapieli; gotować i mieszać, aż warzywa są gorące, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
5
Dodaj ziemniaki i czosnek; kontynuować gotowanie i mieszanie, aż warzywa będą miękkie, 3 do 4 minut więcej. Wymieszać sos Worcestershire i koncentrat pomidorowy przez mieszaninę warzyw; gotować, aż pasta zacznie się mieszać w mieszaninie, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka Szparagowa
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
6
Wlać miskę z rumianą wołowiną i jej sokami do garnka; wymieszać, aby wymieszać z warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina Wieprzowa
7
Dodać bulion wołowy, zupę grzybową i śmietanę do mieszanki wołowiny; doprawić rozmarynem, papryką i tymiankiem. Wymieszać mieszaninę do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa Grzybowa
Ostra Papryka, Jeśli To Możliwe Wędzona
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Uncje Płynu świeżej Wody
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
8
Doprowadzić gulasz do wrzenia, przykryć garnek pokrywką i zmniejszyć ogień do średniej-niskiej; gotować gulasz na wolnym ogniu przez 90 minut. Wymieszać groszek do gulaszu i kontynuować gotowanie, aż wołowina będzie miękka, o 30 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
9
Usunąć i wyrzucić liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
10
Udekorować boczkiem do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego