Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc wypróbuj gulasz wołowy. Ten bezmleczny przepis służy 50 i kosztuje 65 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 114 kalorii, 12g białka, oraz 6G tłuszczu. Jeśli masz tymianek, wino, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Gulasz Wołowy, Gulasz wołowy Giny, oraz Gulasz Z Cebuli Po Francusku dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieścić mięso w dużej misce i przykryć zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Dodać ocet, przykryć miskę i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
3
Odcedzić; osuszyć.
4
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 163°. w dużej torbie ziplock wymieszaj mąkę, musztardę, 1 łyżeczkę. sól i 1/2 łyżeczki. pepper. Ciepłe 2 Łyżki. olej w dużym garnku na średnim ogniu. Pracując partiami, wrzucić kawałki oxtail w mieszaninie mąki, strząsnąć nadmiar i brązowy ze wszystkich stron w garnku, obracając szczypcami. Nie przepełniaj patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda
Oxtail
Pieprz
Mąka Uniwersalna
Gruby Czerwony Cukier
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
Piekarnik
Patelnia
Garnek
5
Wyjąć na talerz; powtórzyć z pozostałymi kawałkami, dodając więcej oleju do miski w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Wlać wino na patelnię i gotować przez 3 minuty, mieszając, aby zeskrobać rumiane kawałki z dna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Dodać cebulę i czosnek i gotować przez 2 minuty, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z koncentratem pomidorowym; gotować przez 1 minutę. Mięso odstawić na patelnię i dodać marchew, seler, por, rzep, liście laurowe i tymianek. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Pasta Pomidorowa
Liście Laurowe
Marchew
Seler
Czosnek
Cebula
Rzepa
Por
Tymianek
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Wlać bulion i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Przykryć garnek i wstawić do piekarnika. Gotować, aż mięso będzie bardzo miękkie po przekłuciu końcówką noża, około 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
Piekarnik
Garnek
9
Kawałki oxtail wyjąć na talerz do ostygnięcia. Wyrzucić liście laurowe i gałązki tymianku. Odtłuścić tłuszcz z wierzchu gulaszu w garnku. Odrywać mięso z kości i wracać do garnka; wyrzucić kości i chrząstkę. Dusić na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem i wymieszać natką pietruszki.