Gulasz Wołowy Z Kluskami Ziemniaczanymi

Gulasz Wołowy Z Kluskami Ziemniaczanymi
Gulasz wołowy z kluskami ziemniaczanymi to danie główne dla 6 osób. Za 1,93 dolara za porcję ten przepis pokrywa 36% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten przepis bez nabiału zawiera 488 kalorii , 42 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Będzie hitem na Twojej jesiennej imprezie. Jeśli masz pod ręką sól, czosnek w proszku, jajko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 78% , to danie jest całkiem dobre. Gulasz wołowy z knedlami w ziołach , Gulasz wołowy z knedlami i Gulasz wołowy z kluskami są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W dużej zamykanej plastikowej torbie wymieszaj mąkę, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
2
Dodawaj mięso, po kilka kawałków na raz; wrzucić do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
W holenderskim piekarniku smaż wołowinę i cebulę na oleju, aż mięso będzie rumiane ze wszystkich stron, a cebula będzie miękka. Wymieszaj bulion, wodę, ocet, marchewkę i przyprawy; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1,5 godziny lub do momentu, aż mięso będzie prawie miękkie. Wyrzuć liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
4
W dużej misce ubij jajko; dodać bułkę tartą, mąkę, natkę pietruszki, cebulę i przyprawy. Wymieszaj ziemniaki. Uformuj w 1-1/2-cala. kulki. Oprószyć mąką. Zagotuj gulasz; wrzucić knedle na gulasz. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut (nie podnoś pokrywy).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Natychmiast podawaj.

Składniki

2z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)567opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepuszki każdy) skondensowany bulion wołowy, nierozcieńczonypuszki każdy) skondensowany bulion wołowy, nierozcieńczony907opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgegulasz wołowy mięsogulasz wołowy mięso22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 średnia cebula hiszpańska, pokrojona w drobną kostkę1 średnia cebula hiszpańska, pokrojona w drobną kostkę61 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchew pokrojona w 2-calowe kawałkimarchew pokrojona w 2-calowe kawałki1Batoniki toffi Heath1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1olej do smażenia, najlepiej rzepakowyolej do smażenia, najlepiej rzepakowy31opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemąka uniwersalnamąka uniwersalna11 łyżka suszonego oreganomąka uniwersalnamąka uniwersalna6krewetki i żyłkiAdditional all-purpose flourAdditional all-purpose flour11 łyżka suszonego oreganomielona świeża pietruszkamielona świeża pietruszka0Batoniki toffi Heatholiwki drylowane, dojrzałe lub faszerowane papryką, opcjonalnieoliwki drylowane, dojrzałe lub faszerowane papryką, opcjonalnie11 łyżka suszonego oreganodrobno posiekana cebuladrobno posiekana cebula21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula posiekanacebula posiekana1Batoniki toffi Heath1 tubka gotowego ciasta na pizzę kupionego w sklepie1 tubka gotowego ciasta na pizzę kupionego w sklepie5251 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno rozdrobnione niegotowane ziemniakidrobno rozdrobnione niegotowane ziemniaki11 łyżka suszonego oregano1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych1Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych90opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeprzyprawiona sucha bułka tartaprzyprawiona sucha bułka tarta1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny

Polecane wino: Shiraz, Cabernet Sauvignon, Malbec

Gulasz wołowy bardzo dobrze komponuje się z Shirazem, Cabernet Sauvignon i Malbec. Te pełne wina czerwone są idealnym dodatkiem do pożywnego gulaszu wołowego. Możesz spróbować PlumpJack Syrah. Oceniającym podoba się, z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 63 dolarów za butelkę.
Pulchny Jack Syrah
Pulchny Jack Syrah
Winogrona Syrah pochodzą z dwóch niesamowitych winnic w dolinie Napa – Hudson w Los Carneros i Stagecoach na Atlas Peak. Te unikalne AVA nadają temu winu charakterystyczne cechy. Chłodna, mglista winnica Hudson nadaje temu winu dymny, dziczyznowy nos przeplatany białym i czarnym pieprzem z nutami kwiatowymi, podczas gdy słoneczna i skalista winnica Stagecoach nadaje temu winu intensywne i skoncentrowane aromaty owocowe jeżyn, jeżyn i ciasta z borówek . Winnica Hudson przynosi także piękne, jasne maliny, czarny pieprz, dym, finezję i żywą kwasowość na podniebieniu, natomiast winnica Stagecoach dodaje ciemnych owoców, świetnej koncentracji i struktury. Fermentacja w całym klastrze zwiększa złożoność z odrobiną zielonego pieprzu i przypraw na finiszu, a dąb nadaje dymny nos i gorzką czekoladę na finiszu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia44
Magazyn