Gulasz wołowy słodko-kwaśny

Gulasz wołowy słodko-kwaśny
Słodko-kwaśny gulasz wołowy wymaga z grubsza 8 godzin i 25 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis serwuje 8 i kosztuje 1,67 zł za porcję. To danie główne ma 404 kalorii, 30g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz pod ręką chili w proszku, sos pomidorowy, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Gulasz Z Jęczmienia Słodko-Kwaśnego, Polinezyjski gulasz z kiełbasy słodko-kwaśnej, oraz Gotuj książkę: słodko-kwaśny gulasz z bakłażana i cebuli.

Instrukcje

1
Na dużej patelni brązowa wołowina w oleju partiami; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Przenieś do 4-lub 5-qt. powolna kuchenka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali
3
W dużej misce wymieszać sos pomidorowy, cebulę, marchewkę, zieloną paprykę, ananasa, ocet, brązowy cukier, syrop kukurydziany, chili w proszku, paprykę i sól; polać wołowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 8-10 godzin lub do miękkości wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
5
W razie potrzeby podawaj z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®

Polecane wino: Shiraz, Cabernet Sauvignon, Malbec

Shiraz, Cabernet Sauvignon i Malbec to świetny wybór na gulasz wołowy. Te pełne czerwone wina są idealnym dodatkiem do obfitego gulaszu wołowego. Jednym z win, które możesz spróbować, jest K Vintners Powerline Syrah. Ma 4,1 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.
K Vintners Powerline Syrah
K Vintners Powerline Syrah
Ze szkła unosi się wilgotna ziemia, ognisko i kamień. Ustępuje gęstości smaku podniebienia. Wędliny i oliwki obfitują. Tumbled river rock jest domem tych winorośli. Od serca Walla Walla do szklanki.
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia55
Magazyn