Gulasz wieprzowy ze słodką i ostrą papryką z Abruzji

Gulasz wieprzowy ze słodką i ostrą papryką z Abruzji
Gulasz wieprzowy ze słodką i ostrą papryką z Abruzji może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.69 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 421 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jeśli masz sól i pieprz, cebula, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gulasz z kurczaka ze słodką papryką, Kotlety wieprzowe z octem i słodką papryką, oraz Kotlety wieprzowe z octem i słodką papryką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na patelni lub dużej patelni sauté rozgrzać 4 łyżki oliwy z oliwek na dużym ogniu. Pracując partiami, brązową wieprzowinę ze wszystkich stron, dodając więcej oliwy z oliwek, L w razie potrzeby i przypraw solą i czarnym pieprzem podczas obracania mięsa. Każda partia powinna trwać od 8 do 10 minut. Gdy partia jest gotowa, użyj łyżki szczelinowej, aby przenieść kawałki do tagine. Patelnię odgazować z około połową wina i zalać mięsem sokami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PrzyprawyPrzyprawy
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
Tajine PotTajine Pot
2
Na patelni lub patelni, ogrzać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu i dodać cebulę. Sauté przez około 10 minut, aż bardzo miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać czosnek, nasiona kopru włoskiego, i chile pieprz i gotować przez 3 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
CzosnekCzosnek
4
Dodaj pozostałe Wino i pomidory i dusić przez kilka minut, aby wymieszać smaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
WinoWino
5
SOS przełożyć do tagine wraz z wieprzowiną i jej sokami.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tajine PotTajine Pot
6
Dodać paprykę, podnieść ogień do średniej i doprowadzić do delikatnego wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć, i gotować na wolnym ogniu przez 1 do 1 1/2 godziny, aż wieprzowina topi się miękko.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
WieprzowinaWieprzowina
7
Posmakuj gulaszu i dostosuj przyprawę. Możesz dodać kilka łyżek octu dla równowagi.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
OcetOcet
GulaszGulasz
8
Z pokładu Tagine: 25 przepisów na dania wolno gotowane Joyce Goldstein. Tekst © 2008 Joyce Goldstein; Fotografia © 2008 Leigh Beisch. Przedruk za zgodą Chronicle Books.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tajine PotTajine Pot
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia46
Magazyn