Gulasz Warzywny-Tabakh Rohoo
Need a bezglutenowe i całe 30 dań głównych? Gulasz warzywny-Tabakh Rohoo może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 189 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.94 za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz mielony kardamon, ziemniaki, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ghee można śledzić to danie główne z Pudding ryżowy z pistacjami, rodzynkami i szafranem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 70%. Spróbuj Gulasz Z Szynki I Warzyw, Gulasz z szynką i warzywami, oraz Gulasz Warzywny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzej ghee w dużym garnku na średnim ogniu i wymieszaj z mięsem jagnięcym. Gotować i mieszać, aż równomiernie rumiane. Doprawić ziele angielskie, cynamon, goździki, gałkę muszkatołową i kardamon i dobrze wymieszać.
Włożyć warstwę cebuli na jagnięcinę do garnka, ale nie mieszać. Top z warstwami ziemniaków, bakłażana, cukinii i pomidorów.
Powtarzaj warstwy warzyw, aż je zużyjesz, kończąc na pomidorach.
Umieść paprykę chile na środku pomidorów. Doprawić solą. Pastę pomidorową rozcieńczyć w wodzie i zalać warzywami. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować 1 godzinę, aż warzywa będą miękkie.
Z moździerzem i tłuczkiem zmiażdżyć czosnek, szczyptę soli i suszoną miętę.
Wymieszać z 2 łyżkami płynu z garnka i wrzucić łyżki na warzywa w garnku, ale nie mieszać. Dusić jeszcze 5 minut.
Przelej gulasz do szerokiej miski lub naczynia do serwowania, delikatnie przechylając garnek i pozwalając mu wysunąć się do naczynia do serwowania, zachowując jego warstwy.
Posypać ghee, w razie potrzeby.