Gulasz rybny śródziemnomorski z grzankami czosnkowymi

Jeśli chcesz dodać więcej bezmleczne i pescatariańskie przepisy do twojej kolekcji, gulasz rybny śródziemnomorski z grzankami czosnkowymi może być przepis, który powinieneś wypróbować. Na 7,03 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 488 kalorii, 42g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Ten przepis z BBC Good Food ma 361 fanów. Mieszanka krewetek, pietruszka z płaskim liściem, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Sprawdza się jako drogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 92%, co jest niesamowite. Gulasz z halibuta i Chorizo z grzankami czosnkowymi, Gulasz Rybny Śródziemnomorski, oraz Gulasz Rybny Śródziemnomorski są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Aby zrobić grzanki czosnkowe, skrop chleb oliwą, następnie smażyć lub grillować na złoty kolor. Podczas gdy toasty są jeszcze gorące, natrzeć je czosnkiem i odstawić.
Rozgrzać olej na szerokiej, głębokiej patelni.
Dodać cebulę i gotować na łagodnym ogniu przez 5 minut, aż zmięknie. Mieszać przez czosnek i chili i gotować kilka minut więcej.
Dodaj pomidor czysty i pomidory. Podgrzać i gotować przez 10-15 minut, mieszając, aż pomidory staną się pulpy.
Wlać wino i gotować przez 10 minut więcej, aż większość z niego gotuje się.
Dodaj wywar rybny i skórkę pomarańczową i podgrzewaj, aż lekko się ugotujesz. Kawałki halibuta Nestle do płynu i gotować przez 5 min.
Dodać małże i krewetki i gotować przez 5 minut więcej, aż ryba jest gotowane przez i małże otworzyły (wyrzucić wszelkie, które havent).
Natkę pietruszki posypać gulaszem i podawać z grzankami czosnkowymi.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.